Magyar Kupa – 73 csapat már a 6. fordulóban van

Akt.:
A megyei csapatok közül az előző évadban a Kövesd (csíkosban) jutott a legtovább, az elődöntőben estek ki
A megyei csapatok közül az előző évadban a Kövesd (csíkosban) jutott a legtovább, az elődöntőben estek ki
Miskolc – Magyar Kupa: 73 csapat már ott van a 128-as mezőnyben, 55 kiléte egyelőre nem ismert.

A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottságának elnöke által kijelölt versenytanács 2017. augusztus 14-i ülésén tárgyalás mellőzésével folytatott versenyügyi eljárás során megvizsgálta a 2017–2018. évi férfi nagypályás labdarúgó Magyar Kupára benyújtott nevezési dokumentációkat. A versenytanács a versenykiírásában foglaltak alapján meghozta a határozatot, amelyben 73 sportszervezet nevezését elfogadta. Ezen klubok, az NB I-ben, az NB II-ben és az NB III-ban szereplő gárdák – a tartalékcsapatok kivételével – a 6. fordulóban kapcsolódnak be a küzdelemsorozatba.

A jövő héten

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében egy ideje már zajlik a selejtezősorozat, pillanatnyilag a legjobb 6 közé kerülés a tét. A szerdán továbblépő együttesek még egy kört játszanak majd augusztus 30-án, amikor is eldől, hogy mely 3 alakulat jut fel az országos főtáblára, ahol megyénkből már ott van az NB I-es Diósgyőri VTK és Mezőkövesd Zsóry FC, az NB II-es Kazincbarcikai SC, illetve az NB III-as Cigánd, Putnok, Tállya és Tiszaújváros.

Az MLSZ döntése szerint a megyék az alábbiak szerint adhatnak fel csapatokat a főtáblára: Bács-Kiskun Megyei Igazgatóság (3), Baranya Megyei Igazgatóság (2), Békés Megyei Igazgatóság (2), Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóság (3), Budapesti Igazgatóság (3), Csongrád Megyei Igazgatóság (3), Fejér Megyei Igazgatóság (3), Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatóság (3), Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság (2), Heves Megyei Igazgatóság (3), Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóság (2), Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóság (3), Nógrád Megyei Igazgatóság (2), Pest Megyei Igazgatóság (4), Somogy Megyei Igazgatóság (2), Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóság (4), Tolna Megyei Igazgatóság (2), Vas Megyei Igazgatóság (3), Veszprém Megyei Igazgatóság (3), Zala Megyei Igazgatóság (3).

ÉM-MI


A Magyar Kupa 3. fordulójának borsodi programja:

A labdarúgó Magyar Kupa megyei selejtezőjében szerdán a 3. forduló mérkőzéseit játsszák, amelyekből a párharcok győztesei jutnak tovább a következő körbe.

17.00: Sajószentpéter – Onga
17.00: Hidasnémeti – Mád
17.00: Sajóbábony – Gesztely
17.00: Encs – Felsőzsolca
17.00: Bőcs – Bogács
17.00: Szerencs – Edelény

Döntetlen esetén hosszabbítás nincs, a továbbjutás – függetlenül a csapatok osztályba sorolásától – büntetőkkel dől el.

B.-A.-Z. megyéből három csapat folytathatja majd az országos táblán, ahová már bekapcsolódnak az NB-s, illetve más megyében szereplő csapatok is.


Magyar Kupa-játéknapok

6. forduló (a 64 közé jutásért):
szeptember 20. (szerda)

7. forduló (a 32 közé jutásért):
október 25. (szerda)

8. forduló (a 16 közé jutásért):
november 29. (szerda)

Nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
február 21. (szerda)

Nyolcaddöntő, visszavágó:
február 28. (szerda)

Negyeddöntő, 1. mérkőzés:
március 14. (szerda)

Negyeddöntő, visszavágó:
április 4. (szerda)

Elődöntő, 1. mérkőzés:
április 18. (szerda)

Elődöntő, visszavágó:
május 9. (szerda)

Döntő:
május 23. (szerda)
Sajószentpéter.
BOON.HU


hirdetés