Sajószentpéter hírei

2018.02.10. 20:05

Helyben volt a sokszínűség Sajószentpéteren

Sajószentpéter - Volt táncház, farsangi játszóház és kézműves-foglalkozás is.

Sajószentpéter - Volt táncház, farsangi játszóház és kézműves-foglalkozás is.

Az ország minden térségében sokszínű programkínálattal várta a látogatókat február 2. és 4. között a Magyar Népművelők Egyesülete által már tizenkettedik alkalommal megrendezett Kultúrházak Éjjel-Nappal programsorozat.

Színes programok

Nem volt ez másként Sajószentpéteren sem, hiszen február 2-án, pénteken a Kulturális Központban „Péteri táncház” várta a néptánc iránt fogékony fiatalokat és minden érdeklődőt. A táncparketten Körmöndi Tamás tánctanár segítségével ismerkedhettek meg ennek a hasznos és a hagyományőrzésben kiemelt szerepet játszó szórakozási formának az alaplépéseivel, rejtelmeivel, vagy fejleszthették tovább tudásukat. A talp­alávalót ezúttal is Hódi Klára zenekara szolgáltatta.

A táncban szerzett fáradtságukat a résztvevők azonnal kipihenhették a helyszínen, ugyanis a „Farsangi Játszóházban” már csak a kezeiket kellett ügyesen mozgatni, amikor álarcokat készítettek a kézművesalkotások kedvelői.

Másnap a Lévay József Városi Könyvtárban az „Arcod rejtsd álarc mögé…” címmel meghirdetett családi szombaton szintén farsangi kézműves-foglalkozáson vettek részt a gyerekek, ahol szüleik segítségével szintén aktuális karneváli maszkokat, szemüvegeket, papírsárkányokat készíthettek, miközben megízlelhették az egyéni és közös alkotás sikerének ízét is.

- ÉM-KB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!