Sajószentpéter hírei

2017.06.28. 14:55

A fúvósoktól a Neotonig Sajószentpéteren

Sajószentpéter - Színes kulturális kavalkádra volt hivatalos a város apraja-nagyja.

Sajószentpéter - Színes kulturális kavalkádra volt hivatalos a város apraja-nagyja.

Várossá nyilvánítása évfordulójának tiszteletére június 22–25. között immár kilencedik alkalommal rendezték meg a Sajószentpéteri Városnapok ünnepi rendezvénysorozatát. A városi rang elnyerésének huszadik évfordulójára megálmodott Városnapok hagyománnyá vált, azóta minden év június utolsó hétvégéjén színes programokkal várják az érdeklődőket.

A hagyományoknak megfelelően a programsorozat csütörtökön a művelődési központ galériájában vette kezdetét, ahol Alvári Dóra művésztanár nyitotta meg „A St. Martin Képzőművészeti Telep két éve” című kiállítást. A tárlat anyagát az egykori nagy elődök – Feledy, Barczi, Mezey – nyomdokain haladó tehetséges fiataloknak a művészeti telepen készült alkotásaiból válogatták.

Kitüntetések

Pénteken a művelődési központ színházterme adott otthont az ünnepi képviselő-testületi ülésnek, ahol dr. Faragó Péter polgármester adta át a város kitüntetéseit az arra érdemeseknek. Pro Urbe díjat Perényi Barnabásnak, a Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatójának, Közszolgálatért Díjat Antal Anitának, a Városgondnokság igazgatójának és Pásztorné Péter Éva köztisztviselőnek, Pedagógiai díjat Gula Józsefnének és Tóth László Péternek, Egészségügyi és Szociális díjat Dobosné dr. Bezsilla Anna gyógyszerésznek adományozott a grémium. Elismerő Plakettet kapott Hadházi Károly és Kalinszki István. A díjak átadását a helyi műhelyek mellett Varga Andrea, Jancsó Dóra – a Miskolci Nemzeti Színház művészei – éneke, Soós Gábor hegedűművész játéka, a Szinvavölgyi Néptáncműhely bemutatója varázsolta igazán ünneppé.

Szombaton és vasárnap színes kulturális kavalkádra volt hivatalos a város apraja-nagyja, ahol a szervezők szándéka szerint minden korosztály megtalálhatta az ízlésének és érdeklődésének megfelelő programot.

Előbb a helyi Gyöngyszem Mazsorett Együttes és a Miskolci Mazsorett Együttes gálaműsorának, majd a szintén sajószentpéteri Freedance 2008 TSE formációs és társastánc bemutatójának tapsolhatott a lelkes közönség. Az idősebb korosztály szívét népszerű slágerek felelevenítésével Farkas Bálint és Bálint Emese operettműsora dobogtatta meg. Az esti könnyű­zenei blokkban három vendégelőadó három különböző stílust képviselt: a sort Pál Dénes, a miskolci születésű énekes nyitotta meg, őt követte az egykori Sugarloaf együttes énekese, Dér Heni, majd IGNI – alias Batka Ignác – R and B–soul énekes zárta a sort. Vasárnap délután karatebemutató, a Sajógyöngye Népdalkör és a Tücsökmadár Néptáncegyüttes, a Szomori fiúk nevű sramliegyüttes vidám zenéje, majd a Szinva Art Társulat néptáncműsora és táncház, valamint Détár Enikő musicalslágerei szórakoztatták a közönséget. A rendezvénysorozatot ezúttal is a sportpályán zajló élő koncert zárta, amelynek főszereplői idén a „Neoton Família sztárjai” voltak.

A művelődési központban mindkét nap hüllőkiállítás, az épület előtt pedig lézerharc és airsoft célba lövés, vidámpark, büfé, vásározók várták a kikapcsolódni vágyókat.

ÉM-KB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!