Sajószentpéter hírei

2010.11.23. 07:58

Visszavágynak az elitbe a sajószentpéteriek

<p>Sajószentpéter - Az NB-s és a megyei osztályokban szereplő csapatok közül már csak a Sajószentpéter veretlen.</p>

Az egykor szebb napokat látott városi sportegyesületnél akkor sem estek kétségbe, amikor tavaly kiestek a megyei I. osztályból. A kudarcot szomorúan, de sportszerűen vették tudomásul és nyomban hozzáláttak az alapok lerakásához.

– Aki ránéz a II. osztály Északi csoportjának táblázatára, láthatja, hogy jó úton járunk – állapította meg Márkus Lajos, az SVSE szakosztályvezetője. – A borsodi NB II-es, NB III-as, megyei I. és II. osztályú gárdák közül már csak mi őrizzük veretlenségünket. Mindössze pár döntetlen csúszott a szereplésünkbe, de ez elkerülhetetlen, nem lehet mindig csúcsformában futballozni és nyerni. Miután elköszöntünk a megyei elittől, keretünk teljesen kicserélődött, jó ha négyen maradtak meg hírmondónak, a többiek máshová igazoltak. A távozókat jobbára Kazincbarcikáról és Múcsonyból pótoltuk, aztán nem feledkeztünk el saját ifistáinkról sem: a legügyesebbeknek zöld utat adtunk felfelé. Nem akarom elkiabálni, hiszen még sok van hátra a bajnokságból, de eddig helyes döntéseket hoztunk és továbbra is bízunk a fiúkban. 

A fiatalok is bizonyítottak

A szakosztályvezető szerint Divinszki József edző jó munkát végzett, összerakta az együttest, amely a bajnokság első számú favoritja.

– Megítélésem szerint még beleszólhat a végelszámolásba az Onga és a Varbó is – vette át a szót a tréner. – Az a csapat lesz a bajnok, amelyik a legkevesebb pontot „szórja” el. Ősszel jó átlagot hoztunk, így elégedett vagyok, az pedig különösen felvillanyozott, hogy a fiatalok is megállták a helyüket!

"Az egész mezőny ránk feni a fogát"

A sajószentpéterieknem csupán megyei I. osztályú, hanem NB-s múlttal is büszkélkedhetnek. Sporttelepük gyepét valamikor élvonalbeli, sőt válogatott játékosok is koptatták.

– Az egész mezőny ránk feni a fogát, minket akar legyőzni – folytatta a Márkus Lajos. – Ezért aztán majd valamennyi meccsünkön kettőzött erővel kell küzdenünk, a három pontot soha nem kapjuk meg „ingyen”. Tavasszal azonban még jobbak leszünk, hiszen a rutinos és a fiatal játékosok teljesen összekovácsolódnak. Átlagon felüli képességű labdarúgókkal rendelkezünk, aztán szerintem az egész mezőnyben nálunk a legjobb a csapatszellem. Noha csaknem valamennyi posztra van két azonos képességű játékosunk, igazolni mindenképpen szeretnénk, egy-egy támadóban és középpályásban gondolkozunk.

Kazincbarcikára járnak át

Az SVSE keretének tagjai hetente kétszer gyakorolnak. Mivel a városban nincs villanyvilágítással ellátott pálya, ezért – a korai sötétedés miatt – egyszer a kazincbarcikai műfüvet használják, egyszer pedig teremben dolgoznak. A péteriek tervei között szerepel egy műfüves pálya felépítése annak érdekében, hogy függetlenítsék magukat a napszakoktól és az időjárástól.

Segítenek

A város önkormányzata lehetőségéhez mérten támogatja a klubot. A négy szakosztály 5 millió forintot kap és ebből 2 millió jut a labdarúgóknak. Ezt az összeget, amint azt Márkus Lajos megjegyezte, szponzori pénzekkel „fejelik” meg. Van néhány támogatójuk és azon ügyeskednek, hogy újabb vállalatokat, cégeket állítsanak maguk mögé. 

ÉM- KT


Kapcsolódó cikkek:

Gönc: megérdemelt siker Szalaszenden

boon | 2010.11.21 17:58
A labdarúgó megyei II. osztály Keleti csoportjának 16. fordulójában 7 meccset rendeztek vasárnap.

Pontokat veszített a Sajószentpéter és a Varbó

eszak | 2010.11.20 17:05
Három találkozót rendeztek a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság Északi csoportjában.

Tiszakarádi győzelem Boldogkőváralján

eszak | 2010.11.20 16:37
Vendégsiker született a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság Keleti csoportjában szombaton lejátszott találkozón.

Gólszüret Tiszakesziben

eszak | 2010.11.20 16:35
A megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság Közép csoportjában szombaton egy mérkőzést játszottak.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!