Magyar polgárőrök: olyan, mint egy nagy család…

Magyar polgárőrök: olyan, mint egy nagy család…
Sajólád – Sajólád adott otthont a XVIII. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Napnak.

Szemán Ákos, Taktaharkány polgármestere Pozbai Zoltánnak, Sajólád polgármesterének adta át a polgárőrség zászlaját, ezzel átadva a stafétát is, tavaly ugyanis Taktaharkány volt a házigazdája a hagyományos megyei polgárőr napnak, idén pedig – egészen pontosan múlt szombaton – Sajólád vállalta el ezt a megtiszteltetéssel járó feladatot.

polgaror-nap-sajoladon31-st

Az összetartozás érzése

Az esemény fővédnökeként Tállai András, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében hétköznapi hősöknek nevezte a polgárőröket, akik nélkül a lakosság biztonságérzete sokkal rosszabb lenne. „A polgárőr nap az összetartozás érzését erősíti és a családias hangulat bizonyosságát adja annak, hogy a polgárőrök olyanok, mint egy nagy család.”

polgaror-nap-sajoladon12-st

Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke büszkén jelentette be, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén a polgárőrség fellegvárává nőtte ki magát. Az országos vezetésben többen is innen származnak, a megye polgárőreinek száma 5200, amely majdnem 10 százaléka az országos létszámnak. „Az itteni polgárőrök, polgárőr-egyesületek igazi példamutató munkát végeznek a lakosság biztonságérzete érdekében.”

polgaror-nap-sajoladon34-st

Biztonságban van a megye

Csóra György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség elnöke megnyitó szavaiban köszönetet mondott valamennyi polgárőrnek és családjaiknak azért az áldozatos munkáért, amit huszonhat évvel ezelőtt a megyei polgárőrmozgalom megalakulásakor felvállaltak és töretlen munkával, egyre színvonalasabban el is végeznek. „Az volt a célunk, hogy biztonságosabbá váljék Borsod-Abaúj-Zemplén, és most azt jelenthetem ki bátran, hogy ez egy élhető, biztonságos megye.”

ÉM-SZB

polgaror-nap-sajoladon35-st

polgaror-nap-sajoladon11-stA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .

Sajólád.
BOON.HU


hirdetés