Friss hírek

2009.12.08. 09:58

Piac után kémközpontnál robbant bomba

<p>Legalább 12-en meghaltak és egy tucat ember megsebesült, amikor bomba robbant a pakisztáni Multan városában egy titkosszolgálati iroda mellett. Közben 49-re emelkedett a Lahore város második legnagyobb piacán hétfõn elkövetett kettõs robbantásos merénylet áldozatainak száma. Hétfõn Pesavar városában is 10 áldozatot szedett egy öngyilkos merénylõ, aki egy bíróság elõtt hozta mûködésbe a testére szerelt bombát.</p>

A támadásokkal a pakisztáni rendõrség a tálib lázadókat vádolja, akik szerintük ezekkel az akciókkal állnak bosszút az ellenük Pakisztán Afganisztánnal szomszédos részén, Vazirisztánban októberben indított offenzíváért.

"A sikeres vazirisztáni hadmûvelet után a terroristák ártatlan embereket, nõket, gyerekeket vettek célba" - mondta a terület egyik minisztere.

A Lahore-i piacon elkövetett merényletben több mint 150-en meg is sérültek. Ez volt a legsúlyosabb bombatámadás azóta, hogy október végén egy pesavari piacon 125-en vesztették életüket, amikor a szélsõséges merénylõk mûködésbe hoztak egy autóba rejtett pokolgépet.

Az októberben indított terrorellenes hadjárat kezdete óta megszaporodott merényletekben legalább 550-en vesztették életüket Pakisztánban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!