Nem tudnak újabb farkastámadásról az Aggteleki Nemzeti Park munkatársai

Akt.:
A ménes egyik csikóját támadták meg korábban a farkasok
A ménes egyik csikóját támadták meg korábban a farkasok - © Fotó: Magánarchívum
Aggtelek – A huculménest kénytelenek voltak Perkupán teleltetni az Aggteleki Nemzeti Park munkatársai, mert Jósvafőhöz közeli szálláshelyükön az egyik csikót megtámadták a farkasok – olvashatták korábban oldalunkon.

Tavaly novemberben felhívást is közzétettek, amelyben a nagyragadozók jelenlétére figyelmeztették az Aggteleki-karszt, Putnoki-dombság, Rudabányai-hegység, Szalonnai-karszt, a Sajó-völgy, Szendrői-rögvidék, Rakacai-völgymedence, Keleti- és Nyugati-Cserehát, Központi Zemplén, Abaúji-Hegyalja, Hegyalja, Hegyközi-dombságon élőket. Mint megtudtuk, a csikó megtámadása óta nem érkezett a nemzeti parkhoz bejelentés farkas vagy medve támadásáról, de a figyelmeztetés továbbra is érvényben van. A nappali legeltetéshez emberi jelenlétet, őrkutyát, vagy legalább négysoros villanypásztort javasolnak, és hogy kerüljék a bokros, erdős területeket. Éjjel pedig inkább zárt helyen tartsák az állatállományt, ne a szabadban.

ÉM-HI


Videó: Nyájra támadtak a farkasok Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Aggtelek – Több nyájra is rátámadtak a farkasok az utóbbi hetekben az Aggteleki Nemzeti Park területén. A farkasok egyre gyakrabban jelentek meg a legelő állatok közelében az elmúlt hónapokban. Az erdészek ezért azt kérik, hogy az állattartók ne hagyják egyedül állataikat.Rudabánya.
BOON.HU


hirdetés