Rudabánya hírei

2010.12.07. 15:47

Rabsicok a hurokban

<p>Rudabánya - Egy ötvenhat éves rudabányai férfi néhány nappal ezelőtt a falu környéki erdőkben futó vadcsapásokon nyolc hurokcsapdát helyezett ki – tájékoztatta portálunkat Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa.</p>

Az volt az orvvadász célja, hogy ezzel az elterjedt, de nem éppen kíméletes módszerrel őzet fogjon, ám ő maga futott csapdába. Amikor harminckét éves, szintén helybeli ismerősével kiment az erdőre, hogy ellenőrizze a hurkokat, épp a kritikus pillanatban érkezett az erdész, aki tetten érte a két orvvadászt, akik rossz anyagi helyzetükkel magyarázták, miért is nyúltak a vadászat ezen illegális eszközéhez.

A két férfi ellen állatkínzás miatt indult eljárás. Mivel feltehetőleg a két férfinak nem az volt a szándéka, hogy emlős állatnak felesleges szenvedés okozzanak, hanem hogy áldozatukat hazavigyék és jóízűen megegyék, felmerül a kérdés: miért nem lopás kísérlete miatt folyik eljárás a rapsicok ellen? Bár őzet fogniuk nem sikerült, azzal, hogy tiltott vadászati módszert használtak, már megvalósították az állatkínzás bűncselekményét – válaszolta Tündik Csaba, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!