Friss hírek

2007.12.12. 13:46

Karácsonyi ünnepség daganatos gyerekeknek

<p>A Tűzoltó Utcai Gyermeklinika onkológiai és haematológiai osztályán kezelt 160 gyereknek rendezett karácsonyi ünnepséget az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány szerdán. Az ágyban fekvő betegeknek a fellépők - Eszményi Viktória, Heilig Gábor és Csonka András - segítenek kiosztani az ajándékokat. A szervezet egyébként jövő hét csütörtökön egy korszerű orvosi műszer adományozásával fejezi be idei tevékenységét.</p>

1999 óta minden évben rendeznek karácsonyi ünnepséget a Tűzoltó Utcai Gyermeklinika onkológiai és haematológiai osztályán a daganatos és leukémiás gyerekeknek - mondta a Független Hírügynökségnek Takácsné Stalter Judit, az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Hozzátette: idén 160 beteg vett részt a rendezvényen, ahol Eszményi Viktória, Heilig Gábor és Csonka András lépett fel. Azoknak a gyerekek, akiknek az osztályukon, az ágyban kellett maradniuk, az előadóművészek segítettek kiosztani az ajándékokat.

A karácsonyi ünneplés egyébként már korábban elkezdődött: december elején 25 gyógyult gyermek utazhatott el Lappföldre, az igazi Mikuláshoz. Takácsné Stalter Judit a hangulatos utazás nagyon jót tett a fiatalok lelkének. Az idei adományozásnak még nincs azonban vége, mert jövő hét csütörtökön egy hiánypotló 32 csatornás EEG-készüléket kap a gyermekkórház, amellyel könnyebben diagnosztizálhatóak az agyi és neurológiai jellegű daganatok, illetve a leukémia. A berendezés értéke 10 millió forint és kategoriájában a legkorszerűbb gép - közölte a kuratóriumi elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!