Garázsokat, pincéket öntött el az eső Borsodban

Akt.:
Mezőkövesden
Mezőkövesden - © Fotók: Tóth Balázs
Miskolc – Garázsokat és pincéket öntött el a hirtelen lezúduló eső vasárnap Mezőkövesden és Aggteleken – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Rázsi András miskolci meteorológus elmondása szerint a villámárvizet egy mintegy fél órás zivatar okozta, amely alatt annyi eső esett, mint amennyi máskor csaknem egy hónap alatt. A heves esőből Cserépfalu is kapott, a szomszédos Felsőtárkányon pedig jég is esett.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Mezőkövesden a Mészáros Lázár utcában több társasház tizennyolc garázsában ömlött be a víz, amely helyenként egy méter magasan áll az alagsorban, tizenkét autó rekedt bent.

Aggteleken tizenhárom lakóház pincéjébe folyt be a hirtelen lezúduló esővíz.

Mindkét helyen a tűzoltók végzik a műszaki mentést, a befolyt csapadékvíz eltávolítását.

– MTI –


Háromszáz homokzsák

Mintegy háromszáz homokzsákot raktak le Aggteleknél a helyi hivatásos tűzoltók, így is védekezve a hirtelen lezúduló csapadékvíz ellen.
A falu elején, az út mellett építettek gátat a homokzsákokból, elterelve ezzel a hirtelen esőzések nyomán lezúduló vizet a településtől. A tűzoltók a nap folyamán Aggtelek több pontján is dolgoztak a pincékbe befolyt csapadékvíz eltávolításán – adta hírül a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .

Putnok.
BOON.HU


hirdetés