Putnok

2019.05.13. 17:30

Rengeteg látogató az idei Gömör Expón

A színes programkavalkád mellett a szakmai együttműködésekre is komoly hangsúlyt fektettek a vásáron.

Marosréti Ervin

Érdeklődők az egyik standnál

Fotó: Marosréti Ervin

Ebben az esztendőben is színes programokkal, a hazai könnyűzenei élet jeles képviselőivel és szakmai fórumokkal várta a látogatókat, valamint a meghívott vendégeket a Gömör Expo. A hagyományos putnoki rendezvénynek ezúttal is a helyi városi sportcsarnok, valamint a létesítmény környéke adott otthont. A háromnapos eseményre ezúttal is több ezren látogattak el, hiszen minden korosztály megtalálhatta a kedvére való elfoglaltságot.

Sok egyéb más mellett a természet szeretete az, ami összeköt minket Riz Gábor

Kiállta az idő próbáját

– A kilencvenes években rendkívül divatosak voltak az expók, de hazánkban ezek közül csak nagyon kevés állta ki az idő próbáját – emlékeztetett Tamás Barnabás, Putnok polgármestere. – Ezek közül öt városban élte meg a két évtizedes szülinapot, közéjük tartozik a miénk is, amire nagyon büszkék lehetünk. Ezt elsősorban azoknak köszönhetjük, akik minden évben sokat tesznek azért, hogy ez a hétvége emlékezetes maradjon. Ki kell emelni ugyanakkor a gazdasági szereplőket is, akik nem csupán hazánk északkeleti régiójából, hanem a felvidéki részről is ellátogatnak hozzánk.

Tamás Barnabás hozzátette: Európa szívében a putnokiak megmutatták, hogy összefogással és remek együttműködésekkel lehet határon átnyúló kapcsolatokat építeni.

Vadásznap

A Gömör Expo részét képezte a hagyományos Vadásznap, amelyen a környező társaságok is bemutatkoztak. A szabadtéri standoknál bogrács­ban főzték a finom vadételeket, remek hangulatban telt a hétvége. A térség országgyűlési képviselője pedig már a fővárosi vadászati világkiállítást is szóba hozta.

– Sok egyéb más mellett a természet szeretete az, ami összeköt minket – mondta köszöntőjében Riz Gábor. – A közelgő Vadászati Világkiállítás kapcsán minden ilyen együtt töltött nap jelentősége felértékelődik. A társaságok ugyanis többször is bebizonyították, hogy milyen komoly közösségformáló erővel rendelkeznek. Emellett az is lényeges, hogy jó néhány hónap múlva azt is megmutathatjuk a világ előtt, hogy a magyar vadállomány mekkora kincs számunkra. Erre a rangos eseményre a szakma segítségével felkészül hazánk, és bízom benne, hogy jó néhány évtized után ismét színvonalas eseménynek adunk majd otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!