Putnok hírei

2019.02.19. 18:23

Már Putnokon is veszélyes a levegő

Putnok - Jelentősen romlott a levegőminőség több településen is a keddi nap folyamán.

Putnok - Jelentősen romlott a levegőminőség több településen is a keddi nap folyamán.

Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán és Putnokon veszélyes volt a levegő minősége. Nyolc településen egészségtelen (Budapest, Debrecen, Eger, Kazincbarcika, Sajószentpéter, Szolnok, Tököl, Vác), további nyolc településen pedig kifogásolt (Dunaújváros, Hernádszurdok, Oszlár, Pécs, Salgótarján, Százhalombatta, Székesfehérvár, Várpalota) volt a levegőminőség a Levegőhigiénés Index alapján - tájékoztatott a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Veszélyes levegőminőség esetén az egészséges lakosságcsoportnál is tünetek jelentkezhetnek. A leggyakoribb tünetek a köhögés, légúti irritáció, nehézlégzés és könnyezés. Hosszú távon a légszennyezettség hozzájárul számos szív-és érrendszeri, illetve légzőszervi betegség kialakulásához, illetve a központi idegrendszerre és az immunrendszerre is káros hatással van.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ azt javasolja, hogy lehetőleg minél kevesebb időt töltsünk a szabadban, kerüljük a helytelen fűtési módok alkalmazását és részesítsük előnyben a tömegközlekedési módok használatát. A veszélyes és egészségtelen minősítést kapott területeken nem javasoljuk a kerékpározást. Azok számára, akik mégis kerékpárral közlekednek, megfelelő védőmaszkok (FFP2 vagy FFP3 típusú) használata javasolt a forgalmas utak mentén.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!