Putnok hírei

2018.01.12. 18:29

Adóügyek mostantól helyben Putnokon

Putnok - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal külön ügyfélablakot nyitott a Putnoki Járási Hivatalban.

Putnok - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal külön ügyfélablakot nyitott a Putnoki Járási Hivatalban.

A 2018-as esztendőtől a putnoki lakosoknak nem kell más városba utazni ahhoz, ha bármilyen adóüggyel kapcsolatos teendőjük akad. A járási hivatal épületében ugyanis átadták azt a NAV-ablakot, amely a jövőben ellátja ezt a feladatot.

Fontos, hogy helyben, gyorsan el tudják intézni az ilyen típusú ügyeiket.­­­­" Demjén Zoltán

Az átadóünnepségen Demeter Ervin kormánymegbízott a múltba tekintett vissza. Arra az időre, amikor a Parlamentben újfent felmerült a járások létrehozása, de első körben Putnok nem szerepelt a listában. A terület akkori képviselőjével, jelenlegi polgármesterével kardoskodtak amellett, hogy Gömör központja visszakapja jól megérdemelt rangját. Mint ismert, ez így történt. A NAV pedig igyekszik közeledni az emberek felé, ügyfélbarát légkört kialakítani, amelyhez elengedhetetlen volt az ügyintézés helybéli elindítása.

Lakossági igény volt

– Hogy miért volt a NAV jelenlétére szükség? Talán egy személyes élménnyel tudom ezt a legjobban érzékeltetni – fogalmazott Demjén Zoltán, a járási hivatal vezetője. – Azokban a hetekben, amikor megnyitottuk a kormányablakot, kis város lévén az utcán gyakran megállítottak az emberek. Szinte minden második lakos arról érdeklődött, hogy adóügyeket lehet-e intézni. Akkor még sajnos nemmel kellett felelnem nekik, de szerencsére mostantól megváltozott a helyzet. Az itt élő állampolgároknak nagyon fontos, hogy helyben, gyorsan el tudják intézni az ilyen típusú ügyeiket. A munkaállomás a megnyitó után már kész az ügyfelek fogadására, de nyilván egy-két hét még kell, amíg a városban és a környező falvakban elterjed a mostani változás híre.

Közelebb az emberekhez

A putnoki fejlesztéssel kapcsolatban Körtvélyesi Zsuzsanna, az adóhatóság észak-magyarországi sajtóreferense kiemelte: országos szinten már közel két éve elindult a NAV-ablakot a Kormányablakba nevet viselő program. Az elmúlt hetekben nyolc borsodi városban jelentek meg, amely összefügg azzal az ügyfélbarát szemlélettel, amelyet igyekeznek meghonosítani az adóhatóságnál. Körtvélyesi Zsuzsa kiemelte: a hivatalban azon dolgoznak, hogy a magánszemélyeknek, cégeknek, vállalkozásoknak minden segítséget megadjanak az adókötelezettségük teljesítéséhez. Ehhez arra is szükség van, hogy a NAV a lehető legtöbb településen legyen jelen.

- ÉM-ME -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!