Putnok hírei

2017.12.25. 16:03

Nagyon jó évet zár az idén Putnok

Putnok - Négymilliárd forint értékben vannak benyújtott pályázatai a városnak.

Putnok - Négymilliárd forint értékben vannak benyújtott pályázatai a városnak.

Rendkívül jó évet sikerül zárnia 2017-ben Putnoknak, a város polgármestere szerint az egyik legjobb évet tudhatják lassan maguk mögött az elmúlt időszakból.

– A konszolidáció után most már az önkormányzatok gazdálkodása rendben van és valóban a település fejlesztésére, illetve azokra a beruházásokra lehet koncentrálni, amelyek meghatározzák egy település életét. Putnokon 2017-ben jelentős sportberuházások fejeződtek be, összesen közel kettőmilliárd forint értékben. Ezek közé tartozik az uszoda, a Várady Béla Sportközpont, valamint természetesen a Sajóvölgye Focisuli.

Ez azért is nagy szó egy ilyen kisváros életében, hiszen tudjuk, hogy nem mindenhová érnek el ekkora beruházások, de mi megtudtuk valósítani őket. Most már a Zöld Város és a városfejlesztési projektek következnek, bízunk benne, hogy a 2018-as év legalább ilyen sikeres lesz – értékelte 2017-et Tamás Barnabás, akit szerkesztőségünk polgármesteri találkozóján kértünk összegzésre.

Számvetés 2017-ről

A városnak összességében közel négymilliárd forint értékű pályázata van beadva, közülük sok már túljutott az első fordulón és nyertes pályázatok is vannak közöttük.

– Remélem, hogy mire a végére érünk, a lehető legtöbb nyerni fog, hiszen fontos és érdemi projektek vannak köztük. Különösen a Zöld Város Projekt, valamint a leromlott városterületek rehabilitációja amit kiemelnék, és amelynek köszönhetően reményeink szerint az egész Bem József teret fel tudjuk újítani, valamint a városközpontban a VÁM épületét, ami történelmileg is nagyon fontos számunkra. Van több a piacra jutást segítő beruházást érintő pályázatunk.

Nagyon bízom benne, hogy sikerül a Fecske-házat felújítanunk és elkészítenünk, ami legalább 12 fiatal család számára biztosít majd elindulási, lakhatási lehetőséget az első öt évben, amely alatt takarékoskodhatnak és aztán nekivághatnak az önálló életkezdésnek. Van számtalan egyéb elképzelésünk, akár az egészségügy fejlesztése, vagy a szociális ellátás javítása kapcsán, ahol vagy már megnyert, vagy beadott pályázatokkal rendelkezünk. Említhető a csapadékvíz-­elvezetés és a város lakóinak komfortérzetét javító egyéb beruházások is – tette hozzá Tamás Barnabás.

- ÉM-HI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!