Putnok hírei

2017.05.13. 15:00

Sokrétű, érdekes és lokális a Gömör Expo

Putnok - Változatos programokkal, rengeteg kiállítóval nyitotta meg a kapuit a XIX. Gömör Expo.

Putnok - Változatos programokkal, rengeteg kiállítóval nyitotta meg a kapuit a XIX. Gömör Expo.

A helyi sportcsarnokon belül, annak a környékén, valamint a szabadtéri színpadon is bőven akadt látnivaló az idei Gömör Expo nyitónapján. Putnok és a környékének legnagyobb gazdasági és kulturális rendezvényén mindenki megtalálhatta a kedvére való elfoglaltságot. Vásárolhatott házi készítésű péksüteményeket, sajtot, édességet, megismerhette az Erdélyi szőttest, de az ózdi Gyártörténeti Emlékparkba is elkalauzolták a látogatót. Helyi és környékbeli vállalkozók jelentek meg, a gazdaság szereplőinek kiemelten fontos volt az idei expó. A térség országgyűlési képviselője is azt emelte ki, hogy a környéken az évtizedek alatt elsorvadtak a hasonló próbálkozások, a Gömör Expo azonban dinamikusan fejlődik.

Fontos a cégeknek, a vállalkozásoknak, és a közösségi kapcsolatoka­t is ápolja." Riz Gábor

Határon innen és túl

– Megyei viszonylatban valóban kikoptak az ehhez hasonló vásárok, Putnokon azonban életképes maradt, mert fontos üzenete van – fogalmazott Riz Gábor országgyűlési képviselő. – Gömör vármegye kapujaként összehozza a gazdaság szereplőit nemcsak a környékről, hanem a Felvidékről is. Ez pedig nagyon fontos a cégeknek, a vállalkozásoknak, emellett pedig a közösségi kapcsolatokat is ápolja. Az unió tagjaként Magyarország és Szlovákia számára is adott a munkaerő, a tőke és az áru szabad mozgása, amit a határ közelében működő cégek igyekeznek a lehető legjobban kihasználni. Volt időszak, amikor nehezebb helyzetben volt a rendezvény, mára azonban stabillá vált, alaposan kinőtte magát, és a lakosság számára is remek koncerteket, számos érdekességet kínál.

Egzotikus állatok

A putnokiak is nagy számban érkeztek a rendezvényre. Pénteken a szabadtéri színpadon több helyi, óvodás és iskolás csoport is fellépett. A sportcsarnokban pedig a kiállító standoknál komoly érdeklődés mutatkozott. A szombati Vadásznapot készítette elő egy nagyszabású kiállítás, de az egzotikus állatok körül is hatalmas volt a sürgés-forgás.

– Sok madárpókot, indiai csillagteknőst, sisakos kaméleont és a Miskolci Állatkertből két sarkanyus teknőst is kihoztunk – fogalmazott Linz Ottó, a Terra Aqua Börze főszervezője. – A legnagyobb érdeklődés azonban a kígyók körül alakult, sokan a nyakukba is vették, természetesen a mi felügyeletünk mellett. Nagyszerű az expó, színvonalas a rendezvény, mi pedig olyan állatokkal érkezünk Putnokra, amelyet a helyiek és a vásárra érkező vendégek csak nagyon ritkán láthatnak.

A Gömör Expo egészen vasárnap estig tart. Szombaton Vadásznapot tartanak, de lesz horgász- és fogathajtó verseny is. A nap sztárvendégeként 17.30-tól a Compact Disco lép fel a szabadtéri színpadon. Vasárnap a gömöri ízek, ezzel együtt a gasztronómia kerül a figyelem középpontjába, valamint egy zenei időutazás részesei is lehetnek a látogatók, hiszen délután fél hattól az Apostol együttes koncertezik.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!