Putnok hírei

2012.06.01. 09:57

Rendhagyó irodalomóra Kelemérben

Kelemér - Rendhagyó irodalomórát tartottak a Keleméri Általános Iskolában.

Kelemér - Rendhagyó irodalomórát tartottak a Keleméri Általános Iskolában.A játékos, vidám 45 percet a tanárok Tamás István putnoki költő verseire és meséjére építették fel, mely nagy tetszést aratott a tanulók körében.

A gyerekek nem csak előadták a verseket, hanem ki-ki egy-egy történetet meg is rajzolt, festett, valamint saját szavaival értékelte is a művet. A zenés-verses irodalomórán  egy-egy jelenetet is előadtak a költő munkáiból, amelyhez jelmezeket készítettek, hogy minél hűebben tudják illusztrálni a meseelemeket. A szerző olyan verseket és mesét válogatott a gyerekek részére, amelyek tartalmilag tanulságul szolgálnak, de ugyanakkor megmosolyogtatnak és közel állnak a gyerekek lelki és képzeletvilágához. Nagy Ágota az intézmény vezetője elmondta: már a rendhagyó irodalomórát megelőzően is foglalkoztak az alkotásokkal és meglepetten tapasztalta, hogy mennyire érdekelte az iskolásokat a téma, valamint a költővel történő személyes találkozás.

 

- Pálffy Csilla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!