Putnok hírei

2012.01.10. 11:55

Járdaátadás Sajómercsén

Sajómercse - Még az ünnepek előtt határidőre átadták Sajómercse leghosszabb járdaszakaszát.

Sajómercse - Még az ünnepek előtt határidőre átadták Sajómercse leghosszabb járdaszakaszát.Sajómercse község önkormányzata önerőből pályázatot nyújtott be még az elmúlt ciklusban járdaépítésre.  A kivitelező határidőre elkészítette a Rákóczi úti járdát, mely a település egyik leghosszabb gyalogosforgalmát szolgálja.

Kovács Zoltán polgármester kérdésünkre elmondta: a képviselő testülettel karöltve, fontosnak érzik a pályázatok adta lehetőségek kihasználását. A jövőben is azon munkálkodnak, hogy a gazdasági nehézségek ellenére is élhetővé és lakhatóvá tegyék környezetüket.

Sajómercse község Borsod-Abaúj-Zemplén megye nyugati részén, Ózdtól északkeletre helyezkedik el, a Borsodbótát Putnokkal összekötő út mentén. Meglehetősen elzárt szép és virágos település, a nagyobb forgalmú utaktól viszonylag távol. Határában haladt el a nemrég megszüntetett, Putnok-Eger vasútvonal. A kistelepülésnek vasútállomása nem volt. A község az Upponyi hegység északi részén alacsony hegyvonulatok közé zárva, a Királd patakon át, a Sajóba folyó Mercsei-patak völgyében épült fel.

- Tamás István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!