Szponzorált tartalom

2021.11.22. 16:55

Miért olyan népszerű a műanyag redőny?

A redőnyök az egyik legnépszerűbb fajtái az árnyékolástechnikának. Ez egyáltalán nem meglepő, hiszen egy rendkívül időtálló, könnyen kezelhető megoldás a fény és a hő távol tartására. Emellett hőszigetelő tulajdonsága is van, és leengedve az időjárástól is véd.

Forrás: rsablak.hu

Hőszigetelő tulajdonsága révén támogathatjuk vele a klíma működését, hiszen nem egy átforrósodott helyiséget kell a hűsítő berendezésnek lehűtenie. De a fűtési szezonban is legalább ekkora haszna van, hogy a kinti hideget nem engedi beszivárogni.

Ha nem engedjük le teljesen, akkor beenged a lamellák rései közt némi fényt és levegőt.

Az RS Ablak, akiknek a műanyag nyílászárók és árnyékolástechnika a specialitása, ebben a cikkben felfedi a műanyag redőny több száz évvel ezelőtti elterjedésének és töretlen népszerűségének okát.

Redőny történelem

Mint annyi minden, a redőny elődje is a római korra vezethető vissza. Bár a Római Birodalomban még inkább csak az ablaknyílás elzárása volt a zsaluk funkciója.

A redőny a mai formáját az 1800-as években egy német asztalos találta és fejlesztette ki. Egy asztalos mester szorosan egymáshoz kapcsolt faléceket, amiket aztán egy fatengelyre tekert fel, és szerelt az ablaka fölé. Gyorsan elterjedt és vált népszerűvé, az évszázad végére már Magyarországon sem volt ismeretlen a redőny.

A második világháború végéig megmaradt a fa a redőny alapanyagának, majd később a nyersanyag hiány miatt elkezdték a műanyag és az alumínium változatokat is gyártani.

A műanyag redőny ma is a legkedveltebb fajtája az árnyékolástechnikának.

Miért érdemes még mindig műanyag redőnyt választani?

Egy jó minőségű redőny akkor tud megfelelően funkcionálni, ha az ablak is jó minőségű és jól hőszigetel.

A redőny a további hőszigetelésen túl megóvja otthonunkat a kíváncsi tekintetek elől, és kizárja a külső zajokat. Leengedett állapotában télen kint tartja a hideget, nyáron viszont nem engedni felforrósodni a lakást, ezzel hozzájárul a fűtési / klíma használatból eredő költségek csökkentéséhez. Annak ellenére, hogy az időjárás viszontagságait jól bírja, nem rozsdásodik.

Nagyvárosi környezetben az is szembetűnő lehet, hogy felfogja a port. Kevés karbantartást igényel, és könnyen kezelhető, és egyszerűen tisztítható.

Vannak olyanok, akik úgy gondolják, hogy a redőny tokja nem esztétikus látvány, nekik lehet, hogy a belső tokos vagy a vakolható megoldás lesz az ideális választás. Ezeket pedig igen kedvező áron biztosítja az alumíniumból készült típushoz képest.

Akár minőségi ablakra, akár egy időtálló árnyékolástechnikai megoldásra van szüksége, az RS Ablak mindkettőben professzionális megoldást tud nyújtani Önnek.

Örök fehér?

Bár a legelterjedtebb a fehér szín, igazából már régóta nem újdonság az árnyékolástechnika piaca számára a színes redőny. Szinte bármilyen árnyalatot választhat, ami illik a ház homlokzatához, vagy kifejezi otthona stílusát.

Igaz, hogy fából már nem készítenek ilyen árnyékolókat, ettől függetlenül a természetesség kedvelőinek nem kell lemondania itt sem a fa erezetének mintázatáról.

Mivel a redőnyt mindenképpen szakember szereli fel, érdemes a mester tapasztalait az Ön igényeivel összehangolni a tökéletes végeredmény érdekében.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában