hirdetés

2021.09.28. 09:40

Hogyan válasszuk ki a megfelelő bakancsot?

A bakancsok az őszi ruhatár fontos elemei. A hidegebb időben kell a megfelelő védelem a lábaknak, és persze a víztaszító tulajdonság sem árt, hiszen ősszel gyakran csapadékos az idő. Egy kényelmes, jó minőségű bakancs ráadásul aranyat ér – de csak akkor, ha valóban jól sikerül választani. A kínálat természetesen nagyon széles, ezért nem biztos, hogy könnyű feladat kiválasztani a számodra megfelelő modellt. De persze nem is lehetetlen, csak át kell gondolnod, hogyan akarod használni!

Forrás: ccc.eu/hu

Bakancsok különböző célokra

Egy bakancs sokféle lehet: utcai, túrázáshoz való, vízálló, nem vízálló, bőr, vászon, férfi, női, lapostalpú, magassarkú stb. A CCC oldalán igen széles a kínálat offline és online egyaránt, hogy mindenki meg tudja találni a számára leginkább megfelelő darabot. Hogy mi a megfelelő, az leginkább a felhasználás céljától, valamint az egyéni igényektől függ.

Fotó: ccc.eu/hu

Nyilván teljesen másfajta lábbelire van szükség a rendszeres erdei túrázáshoz, mint az irodába, vagy éppen a szórakozóhelyre. Éppen ezért, nem ritkán előfordul, hogy egy embernek többféle bakancsra is szüksége van. Ez is azt mutatja, hogy milyen sokoldalú és jól kihasználható lábbelik a bakancsok. Az alábbiakban pedig igyekszünk egy kis segítséget nyújtani abban, hogy megtaláld a megfelelőt!

Milyen bakancsot válasszak aktív túrázáshoz?

Az a típus vagy, akinek mindegy, milyen az idő, mindig imádja az erdőket, hegyeket járni? Akkor sok egyéb mellett nálad bizonyára a túrabakancs is alapfelszerelés! Ezek a típusok teljesen mások, mint az utcai használatra tervezett modellek, hiszen a céljuk is eltérő.

Lényeges például, hogy a talpa kellőképpen vastag, ugyanakkor rugalmas legyen. Nem jó, ha nagyon puha, hiszen az alkalmatlanná tenné a terepen való mászkálásra, de túl keménynek sem szabad lennie, mert könnyen válhatna kényelmetlenné. A vastagság azért lényeges, hogy a kavicsok, egyéb apró dolgok, amik a földön lehetnek, ne szúrják a talpat és ne okozhassanak sérülést.

A vízlepergető tulajdonság sem elhanyagolható, ugyanis túrázás közben gyakran találkozhatunk nedves felületekkel, vagy elkaphat egy eső. Fontos, hogy ilyenkor a lábbeli ne ázzon be. A minőség, a strapabíróság pedig alapvető: nem lenne jó, ha kirándulás közben leszakadna rólad a bakancs, ugye?

Milyen bakancs jó utcára?

Az utcai viseletnek lényegesen kevesebb feltételnek kell megfelelnie. Persze a minőség itt is fontos, hiszen a napi használat könnyen tönkretehet egy silányabb bakancsot. Emellett azonban a kényelem is a külcsín kapja a főszerepet.

A kényelmes fazon mindenkinek egyéni. Függ a láb méretétől, a lábfej szélességétől stb. Bizonyára már kitapasztaltad, milyen fazon való neked leginkább, érdemes ezen a vonalon mozogni. Ami pedig a designt illeti: vagányabb, visszafogottabb, feltűnőbb, nőiesebb és egyszerűbb darabok egyaránt elérhetők, ahogy a magassarkú kivitel is ott van a boltok polcain a hölgyek számára. Természetesen egyéni ízlés kérdése, hogy ki melyiket részesíti előnyben, de azért nem árt a stílusunkat, valamint a meglévő ruhatárunkat is figyelembe venni a választás során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában