szponzorált tartalom

2021.07.05. 22:04

Elégedettek az eredményekkel

A sajóvámosi polgármester szerint sokat fejlődött a magyar foci és több olimpiai aranyérmet remél.

Forrás: PH

„Természetesen elégedettek vagyunk az eredményekkel, évek óta stabilan a megyei II. osztályú bajnokság élmezőnyében végez a csapat – kezdte Váradi Lajos polgármester.

– A nem kimondott célkitűzés minden évben az, hogy a gárda a bajnokság első felében végezzen. Természetesen a felnőtt csapatról beszélünk, amely zászlós hajója az egyesületnek, de nagyon fontos az ifjúsági és a női csapat, továbbá az U7, U9 és U11-es korosztály is, hiszen minden sportoló a települést képviseli bajnokságában. Az egyesület egyedüli támogatója az önkormányzat: a képviselő testület szem előtt tartja azt, hogy a szellemi mellett nagyon fontos a testi frissesség és az egészség, ezek egymás nélkül nem létezhetnek, ezért évek óta próbálunk olyan lehetőségeket és környezetet biztosítani az amatőr és a versenyszerű sportolásra, melyekben a használóik jól érzik magukat. Nagyban köszönhető ez a kormánynak azért, hogy lehetőséget biztosít elképzeléseink megvalósításához. 2016-tól 2021-ig a tao-s körökből és belügyminisztériumi forrásból 150 millió forint érkezett a településre, az összeg pedig részben a sportegyesület működési kiadásait fedezi, részben pedig infrastrukturális beruházásokat – öltöző felújítás, műfüves pálya építése, kerítés, kispadok és labdafogó háló készítés, gyeptéglázás, automata öntöző rendszer- és lelátóépítés, fűnyíró traktor beszerzés, pálya világítás korszerűsítés – végeztünk a sporttelepen, illetve valósítunk meg a jövőben.

Váradi Lajos polgármester | Fotó: PH

A fejlesztésekhez szükség volt Demeter Zoltán segítségére: a térség országgyűlési képviselője teljes mellszélességgel állt hozzá pályázati elképzeléseinkhez. A tavalyi év végén az egyesület élén tisztújítás történt: a korábbi elnök Takács Gábor leköszönt, helyére Kubik Zsoltot választotta elnökké a tagság. A leköszönt tisztségviselőnek köszönjük a sajóvámosi labdarúgásért végzett tevékenységét, az új elnöknek pedig sok sikert kívánunk munkájához.

Ami pedig a labdarúgó Európa-bajnokságot illeti: szívünk szerint Magyarország nyeri majd a tornát, ahogy mondani szoktuk, a remény hal meg utoljára, de a realitások mást mutatnak. Utóbbi időben sokat fejlődött a magyar foci, de azért még sok nemzet előttünk jár. Az tagadhatatlan, hogy kiegyenlítődött a mezőny, így nehéz megjósolni, melyik csapat nyeri a tornát, sok múlik majd a pillanatnyi formán. Végül a nyár nagy eseményéről, a tokiói olimpiáról: minél több pontszerző helyet, és minél több érmet várok. A legfontosabb az, hogy minél többször hallgathassuk meg a magyar himnuszt.”

(A borítóképen: A sajóvámosi sporttelep klubháza)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában