szponzorált tartalom

2021.06.15. 14:45

A szakáll stílusa

Szakállnövesztés előtt általában nagy dilemma, hogy milyen legyen a forma. A szakáll divatos, karaktert ad, figyelemfelkeltő, hozzátartozik az egyéniséghez. Egy rosszul megválasztott forma csökkenti a komfortérzetet, sérti az önazonosságot. A jó forma azonban nem elég, megfelelően kell ápolni is az arc ékességeit.

Forrás: shop.barbaitaliana.hu

Akárcsak a haj esetében, itt is fontos a napi ápolás, a megfelelő szakállápolók használata, hogy az eredmény ne csak látszatra, hanem valóban kifogástalan legyen.

A kezdeti nehézségeket egy szakember segíthet átvészelni. A barber nemcsak arra jó, hogy megalkossa a számodra legmegfelelőbb szakállformát, kialakítsa az egyéni stílusodat mind a haj, mind a szakáll területén. Számos jó tanáccsal is ellát, terméket ajánl, tippeket ad. Fogadd meg bátran a tanácsait, hiszen a legjobb márkák már a kiskereskedelmi forgalomban is elérhetők, így könnyen lehet, hogy megtalálod a barbered által használt anyagokat a drogériák polcain.

Szakállnövesztés és -ápolás

Ha kezdő vagy az arcszőrzetnövesztésben, akkor először a borostát kell megszoknod. A napról napra növekvő szőrszálak furcsák lehetnek, ha eddig minden nap borotválkoztál. Nem kizárt, hogy az első napokban meg kell küzdened a viszketéssel. Ez nagyon kellemetlen, nem tagadjuk, de vannak remek szérumok, amelyekkel ezt csökkentheted. A borosta különböző méretűre vágható, hogy szokd az érzést.

Néhány nap után már szakállnak nevezhető a borosta, amikor kellően sűrű, hosszú, már nem elég a reggeli egyszerű igazgatás. A bántóan formátlan szakállkezdeményt a barber megzabolázza. Kialakítja az ívét, a formáját, hosszát, megismertet a szakállápoló termékekkel. Ezekre általánosan jellemző a nagyon jó illat. Ezenkívül persze számos tulajdonságuk van, ami talán az illatuknál is fontosabb.

Amikor terméket választasz, és kialakul a márkahűséged, fontos, hogy a természetességre törekedj. Nézd meg, mit tartalmaz a termék, amelyet a szakálladra kensz. Minél több növényi alapanyag van benne, annál jobb. A mesterséges olajak (parabén, paraffin) nem jók, hiszen elzárják a levegő útját, nem lesz szellőzés, megfullad a szakáll. A vitaminok, ásványi anyagok viszont beépülnek a szőrszálakba, amitől azok puhák, hidratáltak és fényesek lesznek.

Milyen legyen a szakáll?

A hajnak és a szakállnak passzolnia kell egymáshoz. Lehet csodásan ápolt a szakáll, ha üti a hajformát. Például egy Van Dyke-stílusban mértani pontossággal formázott szakállhoz nem illik a hosszú, lógó haj, inkább egy hátrafésült frizura a nyerő. A pompadour frizurát remekül kiegészítheti egy dúsabb arcszőrzet. A dús, hosszú bandholz oldalt felnyírt, felül hosszabb, hátrafésült hajjal jól mutat, míg kiengedett hosszú hajjal inkább ne viseld, hacsak nem vikinget játszol egy jelmezes buliban.

Az office-viselethez bármi jó, ha valóban szépen nyírt és ápolt. Az öltönyhöz is passzol a bandholz, a klasszikus szakáll, a körszakáll, a porondmester, tehát minden. A lényeg, hogy valóban a stílusod része legyen és tudj azonosulni vele.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában