Szponzorált tartalom

2021.05.18. 10:39

4 tipp, hogy kiválaszd a tökéletes törölközőt otthonodba

Forrás: gyerek-agynemu.hu

Milyen törölközőt válasszunk otthonunkba? Pihe-puha darabokat, hogy úgy érezzük magunkat, mint egy szállodában? A legtöbben erre vágynak. Hogyan szereljük fel otthonukat? Hiszen színek, minták és anyagok széles kínálatából nehéz kiválasztani a megfelelőt. Íme egy kis törölköző körkép, ami segíthet!

A törölközők anyaga és száradékonysága

Mindenki pihe-puha törölközőkre vágyik. Ám emellett más fontos szempontokra is érdemes odafigyelni, mikor törölközőt vásárolunk. Akár otthonra kéztörlőnek vagy vendégtörölközőnek, akár uszodába vagy strandra vesszük, egy dolog kulcsfontosságú: a száradékonyság.

A legnépszerűbb törölközők pamutból készülnek. Ezek jó nedvszívó képességűek, hiszen a pamutszálaknak ez a legnagyobb előnyük, főleg, ha elég hosszúak. Gyerektörölközőnek kifejezetten ajánlott a kényelmes és puha pamut. Hiszen a kicsiket ezzel a természetes anyaggal szeretjük körülvenni.

Azonban léteznek úgynevezett „fast dry” törölközők is, melyek poliészterből készülnek. A gyorsan száradó törölközők nagyon jók lehetnek uszodába vagy strandra, de otthonra is praktikus lehet bizonyos esetekben.

A törölközők és a lakberendezés

Manapság már a lakberendezésben is számítanak az apróságok. Az olyan kiegészítő textileken, mint a törölközők, szintén sok múlik, hiszen minden stílusos és igényes választás hozzátesz otthonunkhoz.

Ezért a kéztörlők stílusa, színe és anyaga is döntéssé vált, hiszen a lakberendezési boltok is dugig vannak ezekkel a darabokkal. Érdemes azonban a praktikumra is figyelni. Jó nedvszívó képességű kéztörlőket választani, a fürdőszoba színvilágában.

A vendégtörölközők és köntösök legyenek pamutból, minél hosszabb szárú, egyszerű, fehér darabokat érdemes tartani otthon. Így vendégeink úgy fogják érezni magukat, mintha egy hotelben lennének. És lássuk be, mi is.

Milyen törölközőt vegyünk a gyerekeknek?

A puha pamut törölközők kifejezetten gyerekbarát, természetes darabok. Bátran vásárolhatunk ezekből a jó nedvszívó képességű törölközőkből nekik. Sőt, általában 140 x 70 cm-es méretben kaphatóak kifejezetten gyerekeknek szánt, izgalmas darabok is. Kedvenc mesehős, szuperhős, filmkarakter vagy épp kisállat mintájával díszítve.

Fotó: gyerek-agynemu.hu

Egy ilyen törölköző biztosan a kedvenc darabja lesz, hosszú-hosszú ideig. Hiszen egy igényesen kidolgozott Jégvarázs vagy Barbie témájú, esetleg Star Warsos vagy Verdás törölközőnél nincs is jobb számukra.

A törölközők mérete

A törölközők esetében sablonméretek léteznek, persze azért előfordul, hogy a gyártók más méretekkel dolgoznak. Általában a fürdőlepedő, a fürdésre használt törölköző 70 x 140 cm-es szokott lenni.

De a szemfülesebb készítőknél lehet kapni óriási, 100 x 200 cm-es fürdőlepedőt is. A kisebb törölközők 50 x 100 cm-esek, a kéztörlők 30 x 50 cm-esek szoktak lenni. Ezzel a legjobb strandolni!

– PR cikk –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában