szponzorált tartalom

2021.04.01. 12:01

Mit tegyünk krízishelyzetben?

Legyen szó szerelmi válságról, munkahelyi problémákról vagy egyéb krízishelyzetekről az életben, mindig vannak lépések, amikkel kezelhetjük ezeket. Ezek az előre tervezett receptek segítenek, hogy átvészelhessük legválságosabb időszakokat is.

Disappointed businessman in black mask, holding the head, looking away, got to know about the bankruptcy of the company, crisis, working at home, in a hopeless situation, looking for a solution

Lelki sérülések nélkül krízishelyzetben

Bármilyen krízis is adódik az életünkben, akár a munkában, akár a párkapcsolatban, soha nem arra kell törekedni, hogy erőt sugározzunk magunkból és elhitessük a külvilággal, hogy minden rendben. Egy ilyen szituációban az számít erősnek, aki különösebb lelki sérülésektől mentesen vészeli át ezt az időszakot.

Módszerek krízishelyzetben

A legfontosabb, hogy fogadjuk el a valóságot olyannak, amilyen. Azaz lássuk be, hogy krízis van, ne azon gondolkozzunk, hogy miért pont most és miért pont velünk történt meg. Vegyük tudomásul, hogy megtörtént és próbáljunk meg minél előbb kikeveredni belőle. Ez persze nem azt jelenti, hogy elfogadjuk ezt a helyzetet. Sokkal inkább annyit, hogy elkezdünk szembenézni vele.

Támaszok, segítők

Ne szégyelljünk a családtagokhoz, barátokhoz vagy pszichológushoz fordulni, elmondani nekik, hogy mi történt velünk, miben tudnak segíteni, mire van most szükségünk tőlük. Ha kérdeznek, őszintén feleljünk nekik. Hallgassuk meg őket, lehet, hogy jártak már hasonló cipőben és tudnak jó tanácsot adni.

Öngondoskodás

Foglalkozz saját magaddal, csinálj valami olyasmit, amiben igazán kedved leled. Ez lehet egy hatalmas alvás, vagy egy különleges étel, amivel kényeztetheted magad. Próbálj meg mozogni egy kicsit, egyél néhány egészséges ételt is, hogy fittebbnek érezd magad tőle.

Érzelmek megélése

Annyi minden történhet rövid idő alatt egy krízishelyzetben, hogy egész egyszerűen nem marad idő megélni az érzéseket, amik ekkor keletkeznek bennünk. Adjunk egy kis időt magunknak, hogy megtapasztalhassuk ezeket, figyeljünk ezekre az érzelmekre, értelmezzük, dolgozzuk fel őket.

A szokás, mint gyógyító

Krízishelyzetben kifordul magából a világ. Eltűnnek a mindennapok, elvesznek a rutinok, kapkodunk a jól megszokott életünk után. A krízishelyzettől függően próbálunk új munkát keresni, a válási papírokat intézni, vagy éppen a kórházi látogatásokat megszervezni. Ilyenkor jól jön egy szokás, amit a krízis előtt szívesen csináltunk. Például elalvás előtti olvasás, néhány rész a kedvenc sorozatunkból, vagy a reggeli jóga. Olyanok, amiket egy átlagos ember elfelejtene krízishelyzetben. Te azonban használd nyugodtan ezt hatásos módszert.

Nincs két egyforma szituáció, nincs két ugyanolyan ember, nem minden módszer jó mindenkinek. A felsoroltak közül azonban érdemes többet is kipróbálni, hátha beválik valamelyik, így könnyebben keveredünk ki ebből a borzasztó időszakból.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában