szponzorált tartalom

2021.03.22. 12:20

Így lesz környezetkímélő a szárítógépe

Forrás: https://www.onlinemarkaboltok.hu/hoszivattyus-szaritogep

Egyre több háztartás van felszerelve szárítógéppel. Ez egyrészt érthető, hiszen a gombamód szaporodó társasházakban problémás lehet a teregetés. Télen nem is ajánlott beltérben szárítani a ruháinkat, hiszen megágyazhatunk a penésznek.

A szárítógép használatakor érdemes betartani néhány egyszerű szabályt. Ha így teszünk, energiatakarékosabban működhet a szárítógépünk. Ezzel pénzt spórolunk, és a Földet is óvjuk.

Válasszuk az igényeiknek megfelelő méretet

Mielőtt szárítógép vásárlására adnánk a fejünket, alaposan mérjük fel a szükségleteinket. Válasszunk olyan méretű és teljesítményű gépet, amely nem túl nagy az igényeinkhez képest. Ha egyedül vagy kettesben élünk, akkor elegendő a kisebb szárítógépet megvásárolni. Ezzel sem a vásárláskor, sem a számlák fizetésekor nem költünk feleslegesen.

Ha nagyobb a család, több a mosni- és szárítanivaló ruhanemű, akkor érdemes nagyobb teljesítményű szárítógépre beruházni. Ekkor indokoltan költünk többet a berendezésre, és nem méretezzük túl a választást.

Figyeljük az energiabesorolást

Az elektronikai cikkek gyártói kötelesek feltüntetni a szerkezeteken az energiabesorolást. Ez megmutatja nekünk, hogy az általunk választott gép mennyi energiát fogyaszt. Egy A+ besorolású szárítógép már az energiatakarékosabb szerkezetek közé tartozik. Azonban ha igazán kímélni szeretnénk a környezetet és a pénztárcánkat, akkor válasszunk A++, vagy még magasabb besorolású szárítógépet.

Az új generációs szárítók sokkal energiatakarékosabbak, mint a klasszikus gépek. Ezek hőszivattyúval működnek, ezáltal jóval kevesebb energiára van szükségük a hatékony szárításhoz. Nézzünk alaposan körül a piac kínálatában, és válasszuk a lehetőségeinkhez képest legenergiatakarékosabb modellt.

A mosógép mosson, a szárítógép szárítson

Sokan tévesen azt gondolják, hogy ha “kettő az egyben” mosó- és szárítógépet vásárolnak, a fogyasztáson is spórolhatnak. Ez nem így van. Legfeljebb helyet takarítunk meg vele, de sem pénzt, sem energiát nem. Ha két külön gépet vásárolunk, még mindig kevesebb áramot fogyasztunk, mintha egy berendezést vennénk.

Ha a lakásunk alapterülete csak egy gépet enged meg, akkor terjeszkedjünk felfelé. Ügyes, keretes megoldással egymás tetején is elfér egy mosógép és egy szárítógép. Ha ezt a megoldást választjuk, akkor nem csak a pénztárcánk, hanem a Föld is meghálálja majd.

Legyünk türelmesek

Ugyancsak gyakori tévedés, hogy a rövid programok kevesebb energiát fogyasztanak. Ez nem így van. Egyrészt általában ilyenkor nem használjuk ki a szárítógép dobjának teljes űrtartalmát. Másrészt a gyors programok használata során a gép több áramot használ, mint a normál szárítás esetén.

A legjobb, ha a környezetkímélő, ECO programmal szárítjuk a ruhákat. Ez kellően hatékony és pénztárcabarát megoldás. Érdemes odafigyelni az energiafogyasztásra a háztartásban. Ezzel spórolhatunk, és védjük a környezetet.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában