A BringázÓzd projekt új felhívásai

2021.02.08. 08:45

Elkészült a kerékpárút hálózat Ózdon

Ózdon megépült a Város kerékpárút hálózat. A BringázÓzd projekt keretében Janiczak Dávid polgármester a járványügyi előírásoknak megfelelően csak néhány kerékpáros jelenlétében adta át a kerékpárutakat a lakosság számára.

A városnak nem volt szervezett kerékpárforgalmi hálózata a jelentős lakossági, közlekedési célú kerékpárhasználat ellenére. Ezért döntött úgy a városvezetés, hogy más fontos közlekedési beruházásokkal együtt nagy hangsúlyt fektet a kerékpározás feltételeinek javítására.

Ózd Város Önkormányzata és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által alkotott konzorcium a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 3.1.1-15 Fenntartható települési közlekedésfejlesztés konstrukcióra nyújtott be pályázatot, amelyen a projekt 440 millió Ft támogatásban részesült 100% támogatásintenzitás mellett.

Janiczak Dávid polgármester úr a Városi Televíziónak elmondta, hogy a pályázat célja egyrészt a biztonságos kerékpáros közlekedés feltételeinek megteremtése volt, másrészt olyan közlekedési csomópontok, körforgalmak létrehozása, ami önerőből nem valósulhatott volna meg. Most a kerékpárút népszerűsítse a cél, ezért a Város meg is hirdetett két kampányt:

Az Ózdi Kerékpáros Egyesület elnöke, Frölich Tamás elmondta, hogy az Egyesület tagjai napi szinten használják kerékpárjukat nem csak edzésre, hanem közlekedésre is, és a megépült kerékpárúton sokkal nagyobb biztonságban érezhetik magukat a megnövekedett gépjármű forgalom mellett is. Illetve az autósoknak is több helyük marad így, nem lesz ok a konfrontációra.

Az illetékesek mindenkit arra bíztatnak, hogy tekintsék át a KRESZ azon előírásait, ami a kerékpár utakra és kerékpár sávokra vonatkozik. A városi honlapon erre vonatkozóan minden segítséget megkapnak az érdeklődők .

 

 

(PR cikk)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában