Hirdetés

2023.12.21. 11:20

Egyre többen élnek albérletben? Mutatjuk az okokat!

Pénzkidobás az ablakon? Valószínűleg igen. Ennek ellenére mégis tény, hogy sokan választják az albérlet kínálta lehetőségeket. Régiónként más és más a kínálat, ahogy az árak is eltérően alakulnak Borsodban és a fővárosban. Miért választják egyre többen ezt az opciót a lakhatásra? Milyen motivációk vezethetnek oda, hogy havi nem kevés fix költséget teremtve magának az ember mégsem a saját otthon vásárlása mellett döntsön? Cikkünkben ennek járunk utána.

PR cikk

Forrás: alberletbudapest.hu

Nem mindegy, milyen környezetből jön az ember!

Sokan nincsenek abban a helyzetben, hogy a családi háttér segítséget nyújtson az első saját ingatlan megszerzéséhez. Ez akár csak az önerő kapcsán is nagy támogatás lenne, viszont ha ez nem opció, akkor marad az https://alberletbudapest.hu/, a spórolás, a gyűjtögetés és a remény, hogy egyszer a saját otthon nyugalma biztosított lehet. Akárhogy is hangsúlyozzák az emberek a szabad döntés és az elérhető eredmények lehetőségét, nagyon nem mindegy a család anyagi háttere és az ebben rejlő lehetőségek, vagy éppen azok hiánya.

Tanulmányok, időszakos munkavégzés 

Elsősorban az egyetemi városokban és Budapesten keresik a hallgatók a kiadó szobákat, lakrészeket. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a korszerű, jól felszerelt, megbízható eszközökkel rendelkező ingatlanok iránt nagy kereslet mutatkozik, még a budapesti horror árak ellenére is. A Professional Premium Property Zrt. azt javasolja az albérletek iránt érdeklődőknek, hogy kizárólag korrekt szerződéses háttér esetén döntsenek egyik vagy másik bérlemény mellett. Ellenkező esetben könnyen előfordulhat, hogy idő előtt kitessékeli a tulajdonos az ingatlanból, vagy egyszerűen a jogok és a kötelezettségek nem jutnak érvényre a kellő jogi háttér biztosítása nélkül.

Hitelfelvétel? A csökkenő hitelkamatok ellenére is meggondolandó! 

A változóban levő családtámogatási rendszer és a lakáscélú hitelezés előnyeit előszeretettel hangsúlyozza a kormány, de még így is kérdéses, hogy a jelenlegi gazdasági környezetben a bérből és fizetésből élők miként tudnak egy 30-40 milliós ingatlanvásárlást finanszírozni. Nem elég ugyanis a hitelfelvétel és a szükséges jövedelmi feltételek biztosítása, az is lényeges, hogy a havi törlesztés se jelentsen problémát. Ahol az albérlet és a saját otthon közötti döntés a kérdés, ott valószínűleg nem a mértéktelen anyagi háttér van főszerepben. A már meglévő fogyasztási hitel, személyi kölcsön is befolyásolhatja a hitelképességet, hitelintézettől függő mértékben.

Vannak, akik kivárnak, és egyelőre gyermekvállalást nem tervezve inkább az albérletek mellett teszik le a voksot. Mások beleugranak az előre vállalt gyermekek jelentette helyzetbe, aztán az élet majd eldönti, hogy jó választás volt-e. Az egyéni preferenciák és az aktuális anyagi, magánéleti helyzet egyaránt befolyásolhatja a dolgot. Abban azonban mind többen egyetértenek, hogy ha albérletről van szó, akkor korántsem mindegy, milyen minőséget képvisel az.

Sokan keresik a jól felszerelt, számlaképes kiadó lakások iránt 

A higiénikus, az előző lakó nyomait már nem magukon viselő ingatlanok, a jól felszerelt lakások, a korszerűen gépesített konyha nagy előnynek számítanak az albérleti piacon. Az sem elhanyagolható tényező, hogy számlaképes-e a kiadó lakrész, lakás. Ez nemcsak a lakhatási támogatással összefüggésben számít előnynek, hanem a későbbiekben felmerülő bármilyen kérdéses helyzetben. A bérlő és a bérbeadó jogainak és kötelezettségeinek pontos ismerete nélkülözhetetlen ahhoz, hogy egy esetleges meghibásodás, felmerülő probléma kapcsán egyértelműen tudni lehessen, ki vállalja a költségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában