Hirdetés

2023.06.19. 18:49

Mennyire valók a magyar utakra a négyévszakos abroncsok?

Az autóvezetők számára kiemelten fontos kell, hogy legyen az, hogy megfelelő minőségű, jó állapotú abroncsok legyenek az autói kerekeire felszerelve. Ez ugyanis a biztonságos közlekedés alapja. Egy rosszul kiválasztott gumiabroncs, melynek nem megfelelő a szerkezete, típusa, mérete, vagy anyagösszetétele, komoly gondokat tud okozni az utakon.

Forrás: autotire.hu

Sajnos a statisztikák azt mutatják, hogy a magyar emberek nagy része szereti a végletekig halogatni a dolgokat, így a szezonális abroncsok esetében sem cserélik le azokat időben. Az sem ritka hazánkban, hogy az autóvezető egyszerűen fent hagyja a nyári gumiabroncsokat egész évben a kocsiján, ez azonban se nem gazdaságos, se nem biztonságos megoldás. 

Amellett, hogy a nyári abroncsok télen rideggé és merevvé fognak válni, nem lesz megfelelő sem a tapadásuk, sem a fékezhetőségük a jeges, havas útfelületen. Téli gumit sem érdemes egész évben használni, hiszen azok a nyári forróságban tudnak nagyon hamar elkopni, és eldeformálódni a felmelegedett utakon.

Szerencsére van megoldás! A négyévszakos abroncsok használatával búcsút mondhatunk a szezonális gumicseréktől, illetve az éppen nem használt abroncsok tárolásától és kerülgetésétől is.

Tények és tévhitek a négyévszakos abroncsokról

Korábban is léteztek négyévszakos abroncsok, viszont azok valóban nem voltak túl jó minőségűek, éppen emiatt sokan a mai napig tartanak ezektől a gumiktól. Ennek ellenére napjainkra a négyévszakos abroncsok annyi fejlesztésen és korszerűsítésen mentek keresztül, hogy az emberek nagy része valóban jól jár, ha kipróbálja.

A rengeteg újításnak köszönhetően, ma már a legnagyobb abroncstesztek is azt mutatják, hogy ezek a gumik remek tapadást, fékezhetőséget tudnak garantálni az autóvezetők számára télen, és nyáron egyaránt. Ezek az abroncsok remek megoldást jelenthetnek azoknak az autóvezetőknek, akik nem szoktak ész nélkül száguldozni az utakon, mindig körültekintőek, és elővigyázatosak, legyen szó bármilyen évszakról és időjárási viszonyról.

Miért különlegesek a négyévszakos abroncsok?

Ha az anyagiakat szeretnénk szem előtt tartani, és a gumiabroncsainkon spórolni szeretnénk, a szakemberek azt szokták javasolni, hogy inkább próbáljunk meg arra törekedni, hogy megvásároljunk egy prémium minőségű négyévszakos gumiabroncsot, minthogy vegyünk egy nagyon olcsó, silány minőségű téli, és nyári gumit.

Azoknak az autóvezetőknek lehetnek a négyévszakos abroncsok tökéletesek, akik éves szinten nem haladják meg a megtett 30-50 000 kilométert, és akik nem szeretnének a szezonális abroncscserével tavasszal, és ősszel is bajlódni. Ezek az abroncsok kimondottan úgy lettek kifejlesztve, hogy télen és nyáron egyaránt biztonságos, és balesetmentes közlekedést tudjanak nyújtani a felhasználói számára, ehhez pedig speciális anyagösszetételre, és különleges felületi mintázatra volt szükség. Arra kell egyedül odafigyelnünk, hogy ne maradjon el évszakonként a centríroztatás, és az abroncsok valóban addig lesznek használhatóak, míg azok teljesen el nem kopnak.

PR-cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában