Hirdetés

2022.05.24. 15:00

2. Szalonnai Malacfutás

Fusd körbe malac alakban a tavat! Ezzel a szlogennel hívta először a terepfutókat versenyezni Szalonna Község Önkormányzata 2019-ben csodálatos természeti környezetben fekvő Rakaca-tó partjára.

Idén május 21-én második alkalommal került megrendezésre a Szalonnai Malacfutás. Első alkalomhoz képest most három távon indulhattak a sportolni vágyók valamint gyalogosan is lehetett a távokat teljesíteni, 5km – Kismalac táv, 10km – Malacfutás, 20km – Vadmalac kör.

A frissítőpontokon a megszokottakon túl kolbász, szalonna, pálinka is várta a résztvevőket. Célba érést követően folytatódhatott a zsírégetés a kialakított szalonnasütő helyeken.

Az idei évben a Borsod-Torna-Gömör Egyesület, helyi termék védjegyes termékeinek bemutatójával és vásárával, valamint hagyományőrző programokkal egészült ki a rendezvény.

A hagyományteremtő szándékkal életre hívott versenyünkre 2023-ban is várunk mindenkit, akit vonz egy jó hangulatú rendezvény a vízparti környezet és a vadregényes táj.

Balogh Zsolt polgármester köszöntője

Nagyon sok tisztelettel köszöntök mindenkit, külön köszöntöm a futáson résztvevőket, Őket nagy  Sportbaráti szeretettel, a II. Szalonnai malacfutáson és helyi terméknapon Szalonna Község Önkormányzata, jómagam valamint a szervezők nevében.

Mikor 2019-ben megálmodtuk és első alkalommal meg is rendeztük ezt a versenyt, olyan szándékkal, hogy hagyományt teremtünk, és egy évről évre visszatérő színvonalas hétvégi programot hozzunk létre, még nem tudtuk, hogy egy világjárvány, a COVID így keresztül húzza számításainkat.

De két év kihagyás után, még nagyobb lendülettel és elszántsággal, láttunk neki a szervezésnek. Idén kiegészül egy helyi terméknappal is a Borsod Torna Gömör egyesület, helyi termék védjegyes termékbemutatójával és vásárával valamint hagyományőrző programmal.

Nem titkolt célunk az volt, hogy ezt a csodálatos természeti környezetet, a Rakaca-tó szépségét sok ember számára megismertessük, népszerűsítsük és régi fényét hangulatát újra előtérbe helyezzük, és összekapcsoljuk a sporttal.

Hiszen a sport, a futás több mint egy egyszerű testmozgás, azon túl, hogy nagyon egészséges, nagyban hozzájárul a testi – lelki jólét fenntartásához, növeli az ember vitalitását.

A szervezők és jómagam próbáltuk ezt a versenyt egyedivé, különlegessé tenni, hogy ne egy átlagos futóverseny legyen, hanem annál több remélem sikerül.

Én ehhez kívánok mindenkinek sok sikert erőt, kitartást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában