Hirdetés

2022.04.11. 17:46

Mit csinálj, ha neked sem megy az átváltás?

Építkezés? Lakberendezés? Főzés? Testedzés? Utazás? Az élet megannyi területén van szükségünk az átváltás matematikai műveleteire. Sajnos azonban nem minden olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik.

Az itthon használatos mértékegységekkel még mindenki tisztában van, na de ha például külföldi oldalról szeretnéd megrendelni az új kanapét, de ott nem centiméterben és/vagy méterben adják meg a bútor adatait, akkor máris foghatod a fejed.


 

Ne aggódj, egy életre kihúzunk abból a reménytelenségből, amibe az ehhez hasonló átváltások lökhetnek! 


 

Nem vagyunk könnyű helyzetben


 

Sajnos nem minden ország használja ugyanazokat a mértékegységeket, amiket mi. Ez éppen addig nem okoz semmiféle problémát, ameddig csak hazai oldalakon informálódsz. Angol és német nyelven sokkal több információhoz, ezáltal inspirációhoz juthatsz, ám itt nem a megszokott mértékegységekkel fogsz találkozni az esetek túlnyomó többségében. 


 

Amikor például szeretnél belekezdeni egy életmódváltásba, a diétádhoz sokkal színesebb választékot találhatsz külföldi oldalakon. Itt azonban a magasságról leggyakrabban hüvelykben, a testsúlyról pedig fontban, esetleg unciában fognak beszélni. Na de honnan tudhatnád fejből, hogy neked mik ezek az adataid, amikor itthon centiméterben és kilogrammban számolunk?


 

Mi a helyzet az utazással vagy azzal, ha szeretnél félretenni egy kis pénzt? Sokat halljuk, hogy nem feltétlenül forintban érdemes tartani a pénzünket, de akkor miben? Ehhez tisztában kell lennünk a deviza árfolyamokkal, ám ezek percenként változhatnak… Kinek van ideje ezeket folyamatosan figyelni?


 

Ha nyaralást tervezel az Amerikai Egyesült Államokba vagy az Egyesült Királyságba, hamar bajba kerülhetsz, főleg, ha tervezel bérelni egy kocsit is a nyaralásod idejére. Ez a két ország ugyanis nem kilométert, hanem mérföldet használ útjelző tábláin. 


 

Két lehetőséged van!


 

Ha nap mint nap váltogatod az adott mértékegységeket, egy idő után a kisujjadból fogod tudni kirázni őket. Legtöbbünknek azonban csak időnként van szüksége erre a tudásra. 


 

Nos, ilyenkor jönnek kapóra az interneten is elérhető mértékegység átváltás. Nem mindegy azonban, hogy melyiket átváltót választod. Fontos, hogy gyorsan és egyszerűen lehessen használni, illetve az is, hogy igazán megbízható legyen. Az pedig már csak hab a tortán, ha bármilyen adatot át tud váltani, hiszen akkor elegendő ennek a linkjét elmentened a könyvjelzőid közé.


 

Innentől kezdve nem okozhat gondot egy külföldi recept értelmezése, egy út megtervezése, sőt az optimális valutaváltás sem.


 

Honnan tudod, hogy igazán modern oldalt találtál?


 

Az a legjobb weboldal, amely folyamatosan frissül. Mi erre eddig csupán egyetlen példát találtunk, az atvaltas.com-ot. Az ő csapatuk célja, hogy folyamatosan naprakész adatokkal segíthessenek. Éppen ezért örömmel veszik azt is, ha megkeresed őket, hogy valamelyik váltójuk nem képes azt a specifikus adatot átszámolni, amire neked éppen szükséged lenne. Kell ennél több?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában