Hirdetés

2022.03.25. 00:00

Szükségszerű és hasznos beruházások

A település lakói pozitívan értékelik a fejlesztéseket – mondta Tirpák László polgármester.

Jó ütemben halad az új óvodarész építése

„Az önkormányzat régi tervei között szerepelt a meglévő óvodaépület felújítása, bővítése, hiszen az 50 férőhelyes óvodába több mint 50 gyermek jár jelenleg is, a helyi gyermekeken kívül Becskeházáról, Bódvalenkéről, Tornaszentjakabról is. Tavaly végre elkezdődött a Magyar Falu Program keretein belül elnyert forrásból az óvodafejlesztési pályázat megvalósítási szakasza, az új tornaszoba építése, amely nagyon jó ütemben halad jelenleg is” – mondta el Tirpák László polgármester.
 

Ugyancsak a Magyar Falu Programból nyertek támogatást a falu központjában található régi betonburkolatú járda felújítására is. Idén tavasszal várható a kivitelezés megkezdése, majd a megújult, térkővel burkolt új járda átadása is.
 

Az önkormányzati temetőben lévő ravatalozó felújítása is régóta váratott magára – a belső felújítása szintén tavasszal megkezdődik.
 

Szintén magyar falus forrásból szerezték be az új falugondnoki buszt, valamint számos, a település közterületeinek gondozását szolgáló eszközt.
 

„Az elmúlt négy évben több intézményünket megújítottuk, ezek energetikai korszerűsítése is megtörtént jelentős hazai és EU-s pályázati forrásokból, így a településképet meghatározó épületeink megszépülhettek” – emlékeztetett a polgármester, aki úgy látja: a település lakói pozitívan értékelték a fejlesztéseket, mert ők is úgy gondolják, hogy szükségszerű és hasznos beruházások valósulnak és valósultak meg.
 

„A falugondnoki szolgálat zavartalan és színvonalas működése az itt élő idősek és betegek számára fontossá vált. A közfoglalkoztatotti létszám egyre csökken, ezt ellensúlyozzák a megújult eszközpark nyújtotta lehetőségek, melyeket a közterületeink gondozására használhatunk” – emelte ki Tirpák László.
 

„A község dinamikusan fejlődik. A megújult szolgáltatások a mindennapi élet színvonalát emelik. Az óvoda bővítése révén a gyermekek komfortosabb körülmények között készülhetnek fel az iskolára. Az intézményeink energetikai korszerűsítésének köszönhetően az önkormányzat rezsiköltségei is jelentős mértékben csökkentek.”

 

A tervek

 

A pályázati lehetőségekkel élve szeretnének új játszóteret létrehozni, valamint további kommunális eszközöket beszerezni. A beadott pályázatok között szerepel még a ravatalozó külső felújítása, a község három belterületi utcájának felújítása, valamint a rendezvények színvonalasabb lebonyolításához új eszközök beszerzése. Tervezik az ország egyetlen közúti közlekedésben használatos, kritikus állapotú fahídjának felújítását is állami támogatás segítségével. Szeretnék, ha megvalósulhatna végre a Hidvégardó és Tornaszentjakab közötti út felújítása, melyre sok évtizede várnak a térségben élő emberek.


(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában