Hirdetés

2022.03.25. 00:00

Sok mindenre lehet büszke Szászfa

Utak, épületek újultak meg, címert kapott a település, és készül az egyedülálló helytörténeti kiállítás.

Bánné dr. Gál Boglárka és Kiss Zsolt

Az elmúlt időszak nagyon sikeres volt a település életében, fogalmazott Kiss Zsolt, Szászfa polgármestere. Kiemelte például a Kút utca felújítását, amely két ütemben valósulhatott meg. Ez az útszakasz nagyon rossz állapotban volt, sem a mozgóbolt, sem a mentőautó nem tudott ott biztonságosan közlekedni. A beruházás az utcában lakók nagy megelégedésére szolgál.
 

– Sikeresen pályáztunk kamerarendszer kiépítésére az érdekeltségnövelő pályázat keretében. A település közművelődési színtereire egy hatékony és korszerű rendszert építettünk ki, ami a helyiek közbiztonságérzetének javítását szolgálja – fogalmazott Kiss Zsolt. Elmondta még, hogy a Magyar Falu Program keretében falugondnoki autót nyertek, melynek cseréjére már nagy szükség volt, hiszen a településen nincs óvoda, iskola, illetve orvosi rendelő. Így a falugondnoki autóval látják el a szomszédos településre a szállítást. Szintén a program keretében bolt nyílik Szászfán, ez is jó hír a településen élőknek, hiszen a mozgóbolton kívül már sok-sok éve nem működik bolt náluk.
 

A címerátadó ünnepségen

– Bízom abban, hogy a településen élők és a bolt üzemeltetője közös erővel dolgoznak majd azon, hogy ez hosszú távon is fenntartható legyen. Reméljük, hogy ez a beruházás akár munkahelyteremtéssel is járhat.
 

Kiss Zsolt arról is beszélt, hogy a település főutcáján áthaladó útszakasz már nagyon rossz állapotban van: az útpadkák szinte teljesen eltűntek. Demeter Zoltánnal, a térség ország­gyűlési képviselőjével való egyeztetések és közös munka eredményeképpen a közeljövőben az útszakasz a szomszédos településig megújul.
 

– Az idén is tervezünk közfoglalkoztatást, amely egy mezőgazdasági programból áll, megpróbálunk citromfüvet termeszteni. A helyi és a környező településeken lévő vállalkozások az elmúlt években nagyon sok embernek tudtak munkát biztosítani, ezzel a településen élők életszínvonala is javul.
 

Kiss Zsolt hangsúlyozta, 2021-ben átvehették Szászfa újonnan elkészült címerét, amire nagyon büszkék. A kutatás során sok anyag összegyűlt a település történetével kapcsolatban, ezekből egy helytörténeti kiállítást szeretnének létrehozni, amely bemutatná Szászfa történetét képek és dokumentumok formájában. Ehhez felajánlásként egy teljes néprajzi gyűjteményt kaptak.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában