Hirdetés

2022.03.25. 00:00

Nyugodt, családbarát falu

Sok olyan család vásárolt például ingatlant Borsodszentgyörgyön, amelyik fontosnak tartja gyermeke jövőjét. Ez a megvalósult fejlesztéseknek is köszönhető.

Nikodém Kornél. Fotó: Ádám János

„Folyamatosan fejlesztésekkel telt az elmúlt négy-öt év, melyeknek java része pályázati forrásból valósult meg. Sikerült például az általános iskola és óvoda épületét felújítani, az oda vezető utat új aszfaltburkolattal ellátni. A csapadékvíz-elvezetésben a település számos szakaszán megújult, kiépült a vízelvezető árok, a tavaly elnyert közel 200 millió forintból ezt folytatni tudjuk, így Borsodszentgyörgy szinte teljes belterületén megoldott lesz az esővíz-elvezetés. Belügyminisztériumi pályázat segítségével az igencsak leromlott sportöltözőt tudtuk felújítani. Ez az 1986-os megépítése óta a legnagyobb felújításnak számít. Jelentőségét az adja, hogy településünkön kiemelten fontos a sport, jelentős közösségépítő erővel bír” – összegezte a beruházások eredményét Nikodém Kornél polgármester.

 

Elárulta: a fejlesztések kapcsán a helyi közösség rendre megfogalmazza az észrevételeit, javaslatait. „Ezen információk birtokában tudunk tervezni és finomítani a jövőbeni elképzeléseken. Több szem többet lát, még inkább a településre szabott fejlesztéseket tűzhetünk ki célul” – tette hozzá.

 

Kiemelésre érdemesnek tartotta: az óvodát és iskolát érintő fejlesztések segítettek abban, hogy jó infrastruktúrával felszerelt intézményrendszert tudjanak létrehozni. Az üzemeltetés egyházi keretek között zajlik, de a jó együttműködésnek hála azt látják, hogy mind a két intézmény fejlődik, az oda járó gyerekek javát szolgálja. Ezt a környező települések lakói is érzékelik. Sok olyan család vásárolt például ingatlant Borsodszentgyörgyön, amelyik fontosnak tartja gyermeke jövőjét.

 

Turisztikai fejlesztéseket terveznek

 

„Mindenféleképp a nyugodt, családbarát falu arculatot szeretnénk tovább erősíteni. Az itt élő emberek életminőségének a javítása a legfontosabb cél. A jövőben a csatornahálózat kiépítése, valamint az ivóvíz-gerincvezeték rekonstrukciója a prioritási lista elején található. Ezen túlmenően az Óbükk adta környezeti szépségeket előtérbe helyező turisztikai fejlesztéseket szeretnénk elindítani” – nevezte meg a jövőt érintő terveket Nikodém Kornél polgármester.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában