Hirdetés

2022.03.25. 00:00

Minden korosztály javát szolgáló beruházások

Szeretnék elérni, hogy minden hangonyi rá legyen kapcsolva az ÉRV vízvezetékrendszerére, és a fúrt kutakat kizárhassák az életükből.

Homlokrakodó gépet szerzett be Hangony, pályázatnak köszönhetően

„Az eltelt néhány esztendőben számos fejlesztést tudtunk végigvinni községünkben” – kezdte a beruházások bemutatását Kovács Béla Szilárd polgármester, aki arra is kitért: mivel járult ez hozzá az élhető, biztonságos és vonzó település gyarapodásához.
 

A munka nem áll meg
 

„Azt hiszem, maximálisan ki tudtuk használni a pályázatokban nyíló lehetőségeket. A Magyar Falu Programok keretében két utunk is aszfaltburkolatot kapott – a Széchenyi, illetve a Rákóczi út –, valamint egy homlokrakodó gépet is sikerült beszereznünk.  Bár nem önkormányzatunk pályázta, de nagy örömmel fogadtuk az út felújítását Kissikátorig, ami a községek közötti közlekedést nagyban gyorsítja.
 

A TOP-os pályázatoknak köszönhetően sikerült önkormányzatunk épületét felújítani és annak energetikai korszerűsítését végigvinni. Ugyanitt pályáztunk az óvodánk felújítására, valamint egy mini bölcsőde kialakítására. Az előbbi már el is készült, az utóbbi építése pedig folyamatban van.
 

EMMI-s pályázattal sikerült kialakítanunk a Biztos Kezdet Gyerekházunkat. A Belügyminisztérium segítségével felújítottuk sportöltözőnket.
 

Büszkék vagyunk még a közmunkaprogramban elért eredményeinkre is, a mezőgazdaságban és a falu szépítésében. Itt említeném meg a teljesen felújított régi óvodánkat, amiből gyermekszállást alakítottunk ki, a pincéjében pedig sószobát.
 

A fentebbi felsorolásból látható, a pályázatok széles spektrumát kihasználva próbáltunk olyan fejlesztéseket megvalósítani, amelyek minden korosztályt érintenek és a falubelieket megelégedéssel töltik el. Azonban a munka nem áll meg. Még vannak fontos feladataink. Talán a legfontosabb célkitűzésünk, hogy minden hangonyi rá legyen kapcsolva az ÉRV vízvezetékrendszerére, és a fúrt kutakat lassan kizárhassuk az életünkből. Ezzel párhuzamosan szeretnénk elérni, hogy településünkön is kiépített szennyvízhálózat legyen. Egyre több fiatal költözik hozzánk. Ebből úgy látjuk, hogy településünk jó úton halad, élhető, biztonságos és gyönyörű környezetet biztosít az itt élőknek” – összegezte Kovács Béla Szilárd polgármester.


(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában