Hirdetés

2022.03.25. 00:00

Felpezsdül a közösségi élet Pamlényban

Minden fejlesztésüket a Magyar Falu Program pályázatán sikerült elnyerniük, mondta Horváth Tibor, Pamlény polgármestere.

A megújuló közösségi épület látványképe.

Pozitívnak értékeli az elmúlt időszakot településük életében Horváth Tibor, Pamlény polgármestere. Mint mondta, 2020-ban és 2021-ben is sikerült nyerniük a Magyar Falu Program pályázatainak valamelyikén.

 

2020-ban egy 25 lóerős kistraktort annak különféle eszközeivel, ami sokkal fenntarthatóbb a régi és nagy gépüknél.

 

– Sokan kertet művelnek Pamlényban, és ez a kisebb gép szinte mindegyik kertben elfér, és sokkal kevesebb üzemanyagot fogyaszt – magyarázta Horváth Tibor.

 

2021-ben szintén a Magyar Falu Program pályázata során 25 millió forintot nyertek  a Közösségi Színtér felújítására, ami óriási segítség és nagy lépés az élhetőbb, szebb településért.

 

– Nagy szerepe van ennek a beruházásnak a közösségi élet felpezsdítésében – fogalmazott a polgármester. Hangsúlyozta,  olyan rendezvényeket is lehet majd szervezni az épületben, amikhez eddig sem az épület, sem a benne lévő eszközök nem voltak alkalmasak.

 

Az új kistraktor

 

A település lakói minden fejlesztésnek, felújításnak, vagy akár egy új dolog beszerzésének örülnek, mert tudják, hogy ezek értük és a településért vannak, hangsúlyozta a polgármester. Minden fejlesztésüket a Magyar Falu Program pályázatán sikerült elnyerniük, ami a polgármester szerint a jelenlegi kormány kistelepülésekhez való hozzáállásának, valamint Demeter Zoltán országgyűlési képviselőnek köszönhető, aki rendkívüli munkát végez a térségükben.

 

– Ha a kormány jelenlegi támogatásai maradnak a jövőben is, akkor az olyan fejlődési lehetőségeket biztosít a településeknek, amik az eddigi éveket is felülmúlhatják – fogalmazott Horváth Tibor.

 

A következő év terveiről is beszélt. Az úthálózat fejlesztését nagyon fontosnak tartja. Ha sikerülne, az új lehetőségeket nyithatna mind a turisták, mind a település lakói számának növekedésében. A polgármester még beszámolt a tavaly szeptemberben megrendezett, első pamlényi polgármester-találkozóról, amivel a környező települések polgármestereit, a Szikszó Járási Munkaügyi Központ vezetőit, egyházi vezetőket, illetve az országgyűlési képviselőt hívták meg egy kötetlen beszélgetésre, ebből szeretnének hagyományt teremteni.

 

Pamlénynak eddig nem volt címere, de ez is megváltozott 2021-ben: a megyeháza programjának köszönhetően készült el, tavaly októberben az egyházi szervezésű elszármazottak napjával és a búcsúval egybefűzve adták át a településnek.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában