Hirdetés

2022.03.25. 00:00

A falusi turizmusban képzelik el jövőjüket

Sokan vásároltak az előző évben hétvégi pihenőház céljára ingatlant Perecsén, tudtuk meg Aradiné Garai Erika polgármestertől.

A település közösségi háza. Fotó: PH

– A képviselő-testülettel együtt az a célom, hogy a településen élő emberek számára jobb vidéki életet biztosítsunk. Fontosnak tartjuk, hogy az idősek megfelelő gondoskodást kapjanak – sorolta Aradiné Garai Erika, Perecse polgármestere.

 

Perecse csendes, nyugalmas kis zsákfalu a szlovák államhatár mellett. A község vonzereje az érintetlen falusi hangulatnak és a természet közelségének köszönhető, jegyezte meg a polgármester. Megtudtuk tőle, nagyon sokan vásároltak az előző évben ingatlant hétvégi pihenőház céljára a településen.

 

– A falusi turizmus fejlesztésében látjuk a jövőt – mondta Aradiné Garai Erika.

 

A perecsei görög katolikus templom

 

Az elmúlt időszakban több sikeres beruházással büszkélkedhetnek. Kívül-belül felújították az önkormányzat hivatalának épületét a közfoglalkoztatás keretein belül, megújult a Fő út is. Új tetőt, nyílászárókat kapott a Közösségi Ház,  az épület külső energetikai korszerűsítése közmunkaprogram során valósult meg. Felújították az önkormányzati tulajdonú ravatalozót is egy temetőfejlesztésekre irányuló program keretében.

 

– A település lakói velem együtt örültek az elnyert fejlesztéseknek. A 40-50 éve épült utak és a régi önkormányzati épületek a kormány vidékfejlesztési politikájának köszönhetően újulhattak meg – mondta a polgármester. – Céljainkat a Magyar Falu Program keretében és a Belügyminisztérium által kiírt pályázatokon értük el.

 

Aradiné Garai Erika a terveikről is beszélt. Szeretnének például egy új falugondnoki gépjárművet beszerezni a Magyar Falu Program keretein belül. A falu vízellátásának korszerűsítése és egy új kút kialakítása is szerepel a tervek között. Szeretnének kialakítani egy közösségi teret is, ahol a településre látogató turistáknak nyújtanának pihenési lehetőséget.

 

A felújított ravatalozó 

 

A felújított ravatalozó előtt gépjárműparkolót alakítanának ki, a villanyvezetéket meghosszabbítanák a temetőig.

 

Tervezik a falu határában lévő önkormányzati út felújítását is, valamint a csapadékvíz-elvezető árkok betonlapokkal való kiépítését.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában