Hirdetés

2022.03.25. 00:00

A csend is ide jár pihenni

Az elmúlt négy esztendőt tartja a legsikeresebb időszaknak az elnyert és megvalósult pályázatok tükrében, mondta Vaszily Szilárd, Kány polgármestere.

Egyre szépül a település

– Településünk életében az elmúlt évek fejlesztéseivel, beruházásaival évtizedes adósságot sikerült törlesztenünk – mondta Vaszily Szilárd, Kány polgármestere. Önkormányzatuk folyamatosan részt vesz a közfoglalkoztatási programokban, így náluk már régóta megvalósult a teljes foglalkoztatás. Nagy figyelmet fordítanak az idősek rendszeres gondozására, a zöldterületek karbantartására és községük virágosítására.
 

A polgármester sorolta még: megtörtént a belvízelvezető árokrendszerük mederlapozása, a művelődési házukban vizesblokkot alakítottak ki, és a tetőszerkezetet is felújították. A belterületi önkormányzati útjaik mindegyike új aszfaltréteget kapott. Fejlesztették a Közösségi teret, fűtés-korszerűsítést hajtottak végre a művelődési házukban, áttértek egy modern hőszivattyús megoldásra. Pályázati úton sikerült lecserélni a falugondnoki mikrobuszukat, valamint a közterületek karbantartására szolgáló kistraktort, és egyéb motoros gépeket is be tudtak szerezni. Legutóbb a ravatalozó és a művelődési házuk külső hőszigetelése valósult meg egyéb térkövezési munkálatokkal párhuzamosan.
 

– A Nemzeti Művelődési Intézettel együttműködve olyan eszközöket tudtunk vásárolni, melyek nélkülözhetetlenek egy-egy települési rendezvény alkalmával.  A karácsonyi díszkivilágításunk is gyarapodott egy mesés rénszarvasszánnal – tudtuk meg Vaszily Szilárdtól. Hangsúlyozta, a kányiak örömmel fogadtak minden megvalósult fejlesztést, hiszen az ő mindennapjaikat tudták szebbé, komfortosabbá, biztonságosabbá tenni.
 

Vaszily Szilárd polgármester

– Egy ilyen kis település, mint Kány, a mezőgazdasági adottságain túl csakis turisztikai fejlesztéseiben bízhat. Projektjeinkkel élhetőbbé tudtuk tenni a falut, annak turisztikai vonzerejét is sikerült fokozni. Mára már nemcsak a műemlék görögkatolikus templomunk, nemcsak a rendezett falukép, a csodálatos erdős vidék, hanem a kányi rendezvények is vonzóak az érdeklődők számára – emelte ki a polgármester. A nagyobb volumenű fejlesztéseik mindegyike a Magyar Falu Program keretein belül valósult meg, de a közfoglalkoztatási programok is jelentősen hozzájárultak sikereikhez.
 

Vaszily Szilárd a terveikről is beszélt. Tervezik a kányi bekötőút felújítását a Magyar Közúttal együttműködve. Meg kell teremteniük a szélessávú internetre való rákötés lehetőségét, és a szennyvízhálózat kiépítését is szorgalmazniuk kell. Szeretnének létrehozni egy turistaházat is. Folyamatosan figyelik a pályázati lehetőségeket, érdekelné őket egy, a helyben megtermelt termékek – gyümölcs, méz, tejtermékek – feldolgozását célzó pályázat.
 

– Képviselő-testületünk pályázati törekvései harmóniában kell, hogy legyenek Kány és a vidék felemelkedési lehetőségeivel. Ha mindannyian így dolgozunk, akkor továbbra is igaz lesz a szólás, hogy a csend is Kányba jár pihenni – fogalmazott a település polgármestere.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában