hirdetés

2021.11.12. 13:05

Hatékony védelem bolha és kullancs ellen

A bolhák és a kullancsok nem csak kellemetlen viszketést, égő érzést, de súlyos betegségeket is okozhatnak a kutyák és macskák számára. A védekezésre kifejlesztett speciális eszközök segítenek hatékonyan távol tartani a kellemetlen élősködőket.

Forrás: petissimo.hu

Hogyan működik a bolha és kullancs elleni nyakörv?

A bolhanyakörvek ugyanúgy alkalmazandóak, mint a sima nyakörvek. A kutya vagy macska nyakába, méretre igazítva szükséges felcsatolni, hogy az ne essen le róla, de ne is szorítsa.

Ezek a kiegészítők szagtalanok, és ellenállnak a nedvességnek is. Előnyük, hogy akár 8 hónapon át védelmet nyújtanak a bolhák és a kullancsok ellen. Ez a nyakörv remek hatóanyagainak, az imidaklopridnak és flumetrinnek köszönhető, melyek fokozatos adagokban alakítanak ki védelmet.

Egyfajta láthatatlan védőréteg segítségével a nyakörv elriasztja a parazitákat, és érintkezés esetén azonnal elpusztítja azokat.

Miért fontos a védekezés?

Nagyon fontos gondoskodni a különböző kutya élősködők elleni szerek rendszeres beszerzéséről, hiszen kedvencünk élete is múlhat rajta. Egy kullancscsípés halálos fertőzéssé is alakulhat, míg a bolhák bőrgyulladást és szőrvesztést okozhatnak.

A Petissimo webáruházban kapható bolhanyakörvek az élősködőket már csupán érintkezés során is képesek elpusztítani anélkül, hogy azok a szőr alá kerülve megcsípjék az állatot. Így biztosak lehetünk benne, hogy a csípésig sem jut el a bolha vagy kullancs.

Különböző módszerekkel lehet védekezni a bolhák és kullancsok ellen, ezek egyike a szájon át bevehető tabletta. Ez azonban hatását csak akkor fejti ki, amikor a hatóanyag véráramba kerülése után az élősködő megcsípi az állatot.

Ezzel ellenben a nyakörv állandó védelmet nyújt. Kedvencünk bőrének egész területén képes semlegesíteni az érintkezés útján történő találkozást a parazitákkal, így a csípés lehetősége ki van zárva.

Hogyan használjuk a nyakörvet?

A nyakörv használatához fontos betartani a leírásban szerepelt használati javaslatokat kutyánk biztonsága és kényelme érdekében.

Első lépésként szabaduljunk meg a nyakörv védőcsomagolásától, hogy azt kutyánk véletlenül se falja fel. Ezután tekerjük ki a nyakörvet, és távolítsuk el az azon lévő összekötő kapcsokat, amelyek felsérthetik kutyánk bőrét.

Használjuk a “két ujj szabályt”, miszerint a nyakörvet úgy helyezzük fel, hogy két ujjunk beférjen a nyakörv és a nyak közé. Vágjuk olyan méretre, hogy 2-3 cm-es sávot hagyjunk a bújtatónál.

Fontos, hogy alkalmanként ellenőrizzük a nyakörv meglétét, állapotát, és különösen kölyökkutyáknál igazítsuk azt a növekvő test méretére.

Gondoskodj kutyád vagy macskád védelméről, és szerezd be a kiváló minőségű bolha és kullancs elleni készítményeket vagy nyakörvet a Petissimo webáruházból! Tekintsd meg a széles választékot, és bízd magad és kedvenced a gondos szakértelemmel összeállított termékek kifogástalan minőségére!

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában