Szponzorált tartalom

2021.03.12. 12:49

Ragasztó körkép: melyiket mire használd?

A piacon számtalan ragasztófajta közül választhatunk, nem mindegy azonban, hogy mit szeretnénk összeragasztani, megragasztani. Más típusú ragasztóra van szükség, ha papírt szeretnénk ragasztani és megint más típusra, ha például textilt illesztünk össze.

A ragasztónak létezik folyékony és szilárd változata is. Választhatunk olyan ragasztót, melyre írhatunk is, vagy akár olyan típusút, mely könnyedén áthelyezhető. Ha ajándékot csomagolunk, vagy éppen dekorációt készítünk, akkor is szükségünk lesz egy jó ragasztóra.

Látjuk tehát, hogy sok élethelyzetben lehet szükségünk erre a kellékre, és mindannyian használunk különféle ragasztókat akár a suliban, munkában vagy éppen otthon.

Ragasztók kreatív hobby alkotáshoz

Rengetegféle kreatív hobby technika létezik, melyeknek az alapanyagigénye is változatos, így ragasztók tekintetében is más-más fajtát kell használnunk. Kreatív alkotáshoz jó választás például a hobbiragasztó kisebb-nagyobb kiszerelésben is. Ezzel ragaszthatunk fát, textilt, papírt, parafát, filcet. Segítségével vastagabb kartonokat is össze tudunk illeszteni.

Léteznek kifejezetten textilhez, filchez, durvább anyagokhoz – így például farmerhez – kifejlesztett textil- és filcragasztók is. Ezek vízbázisúak, melyek átlátszóra száradnak, és rugalmas felületet képeznek az anyagon.

Fotó:

Amennyiben mozaik- vagy dekorkaviccsal szeretnénk felületet díszíteni, a mozaik- és kavicsragasztó a legjobb választás. Ezek szintén áttetszőre száradnak és lakkréteget is képeznek a felületen. Gyöngy, ékkő, porózus felületre történő ragasztásához kiváló választás a kifejezetten erre kifejlesztett ékkőragasztó.

Ragasztók gyerekeknek

Óvodában, iskolában a kreatív foglalkozásokon és az otthoni alkotás során is hasznos munkaeszköz egy jó ragasztó. A papír, karton összeillesztéséhez a legjobb, ha a gyerekek számára könnyen használható stiftet vagy kenőfejes ragasztót választunk. Olyat vásároljunk, amely vízzel könnyen kimosható és nem tartalmaz káros anyagot. Ezeket a gyerekek is biztonságosan használhatják akár otthon, akár az iskolai foglalkozásokon a szebbnél szebb alkotásaik elkészítéséhez.

Kellékek az irodában

Természetesen az irodában és a home office-ban sem hiányozhat a ragasztó különféle változata. Az irodában és az otthoni munkavégzésnél leginkább a ragasztószalagot használjuk, mely széles méretválasztékban áll rendelkezésünkre.

Választhatunk irodai ragasztószalagot normál és széles kivitelben is. Beszerezhetünk matt, egyben írható ragasztószalagot is, melynek különlegessége, hogy felragasztás után nem látszik, és írhatunk a felületére, emellett nem sárgul be.

Ha plakátokkal, képekkel szeretnénk feldobni az iroda falát, vagy éppen az otthoni munkakörnyezetünket szeretnénk felfrissíteni néhány képpel, használjunk újra felhasználható gyurmaragasztót, amely könnyedén eltávolítható.

– PR cikk –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában