PR cikk

2011.09.12. 09:43

A Kacsaláb Családi Napközi egész évben nyitva áll az érdeklődők előtt

<strong>Mind az anya, mind a kisgyermek életében óriási fordulópont a közösségbe kerülés ideje. Ha nem sikerült a bejutás egy államilag finanszírozott bölcsődébe, vagy csak a lehető legjobb ellátást szeretné biztosítani gyermekének, a válasz: családi napközi.

Mind az anya, mind a kisgyermek életében óriási fordulópont a közösségbe kerülés ideje. Ha nem sikerült a bejutás egy államilag finanszírozott bölcsődébe, vagy csak a lehető legjobb ellátást szeretné biztosítani gyermekének, a válasz: családi napközi.

Egyre több édesanya kényszerül minél korábban munkába állni, bármennyire is szeretne a lehető legtovább otthon maradni szeme fényével. A bölcsődei férőhelyek száma sajnos igen korlátozott, ami igencsak megnehezíti ezt az amúgy sem könnyű leválási folyamatot. Ráadásul minden szülő nem titkolt vágya az, hogy gyermeke a lehető legjobb körülmények között töltse el nélküle az időt.

Családi napközi

A Cívis Kurázsi Szociális Közhasznú Szövetkezet Debrecenben elsőként, 2008-ban kezdte meg két családi napközi működését Kacsaláb és Bukfenc néven azzal a céllal, hogy a hiányos gyermekjóléti rendszert fejlessze. A családias hangulatú napköziben szakképzett munkatársak biztosítják a gyermekek hiánytalan ellátását, nagy gondot fordítva arra, hogy az ott eltöltött idő nagy része, időjárástól függetlenül a szabad levegőn történjen. A napirend részét képezi az négyszeri étkezés, a játékos foglalkozások, délutáni pihenés és a szabad játék. Emellett fontos a környezettudatosságra és egészséges életmódra való nevelés, valamint a hagyományos értékrend közvetítése is. Ez az a hely, ahol a legzárkózottabb gyerek is felszabadultan homokozik, csúszdázik, motorozik, vagy éppen gyümölcsöt szed az óriási udvar hátsó szegletében kialakított kertben.

Fejlesztő játszóház

Az Európai Uniós pályázatból megvalósuló „Játszva Job(b)” (TÁMOP-2.4.3-B-2-10/1-2010-0008) projekt keretén belül, 2011 áprilisától, délutáni és hétvégi fejlesztő játszóház is várja azokat a szülőket, akik változatosabb programokat szeretnének szervezni gyermeküknek. Szakképzett munkatársak tartanak készség-és kompetenciafejlesztő órákat. Ízelítőül a foglalkozásokból: angol és német nyelv kicsiknek és nagyobbaknak, kézműveskedés, néptánc, drámajáték, komplex mozgásterápia a tanulási nehézségek megelőzésére, babamasszázs, korrepetálás, de akár az édesanyák is formálhatják alakjukat, külön az ő számukra tartott tornán. Emellett lehetőség van születésnapok, gyerekzsúrok lebonyolítására és szakértőkre bízható a nyári táborok teljes körű szervezése is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában