PR cikk

2011.06.27. 14:17

Miért sikertelen a legtöbb ember a tőzsdén?

<div>Ezt a kérdést tettük fel a Sinkronprofit.hu egyik vezetőjének a tőzsdei kereskedést oktató ingyenes&nbsp;oktató előadásán.</div>

Ön hogyan vázolná az aktuális helyzetet hazai tőzsdei kereskedők körében?

Jelenleg Magyarország kb. 4%-a részvénytulajdonos, szemben a nyugati átlaggal ahol ez az arány 30-40%. Tehát itthon még viszonylag kevesen gondolnak úgy a tőzsdére, mint potenciális befektetési lehetőség. Sajnos a nyerő vesztő 80% a vesztő javára, tehát kb. 20 % az aki tartósan profitot tud termelni.

Adódik a kérdés, miért vannak többen azok, akik sikertelenek?

A legtöbben mindenféle koncepció nélkül kereskednek, egy barátjukra hallgatnak vagy újságból vett információk alapján vásárolnak. Vannak, akik a brókerek tanácsait lesik. Bárki, aki úgy vág neki a kereskedésnek, hogy nem szerzi meg a szükséges tudást, csupán szerencsejátékot játszik. Nincs ”B” terve, kapkod és hibát hibára halmoz.

A kezdő tőzsdéző milyen problémákkal találkozik és milyen hibákat szokott elkövetni?

A szokásos problémák, hogy most esik vagy emelkedik, most venni kell vagy eladni? Meddig tartsam az adott vételt? Van-e rá módszer, hogy megvédjem a tőkémet? A legtöbb kereskedő nincs felkészülve arra, hogy ha vesz egy tőzsdei terméket annak az ára nem csak emelkedhet, hanem eshet is. Ha pedig esik, akkor mit kell csinálni?

Milyen megoldásokat tudnak javasolni ezekre a problémákra?

Aki már aktívan kereskedik, vagy csak kacérkodik a gondolattal, mindenképpen jöjjön el az előadásra, hiszen választ kaphat a fent említett kérdésekre. El fogja tudni dönteni, hogy most venni kell vagy eladni, hogy hol vásároljon illetve, hogy hogyan tudja a tőkéjét megvédeni. Segítünk neki összeállítani egy saját kereskedői szempontrendszert. Ezek az igazi Tőzsde Titkok.

Még milyen érdekességekre számíthatnak az előadáson? 

A résztvevőknek lesz lehetőségük megismerkedni egy saját fejlesztésű tőzsderobottal, ami az ember helyett kereskedik. Vagyis rengeteg időt tud felszabadítani a használója számára. Ezek a robotok már havi szinten is képesek megkeresni a banki alapkamat többszörösét, így mindenképpen nagy érdeklődésre számítunk.

Ez nagyon érdekesnek hangzik! Hogyan lehet jelentkezni az előadásra?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában