PR cikk

2011.02.28. 09:34

Zöld Nyíl gyermekszemmel

<p>Miskolc - Arról már sokszor esett szó, hogy mit jelent a Zöld Nyíl Villamos Projekt a város, az utazóközönség és az autósok számára, milyen változásokat, kényelmetlenségeket hozott a beruházás, illetve milyen értékeket hordoz a projekt az ő szempontjukból. De mi a helyzet a gyerekekkel? Nekik mit jelent a villamospálya felújítása, az új villamosok beszerzése és a villamospótlózás?</p>

Ők teljesen másként élik meg a villamossal és villamospótlóval való közlekedést, ugyanakkor meglepő módon tájékozottak a Zöld Nyíl miatti változások és a városban folyó munkálatokkal kapcsolatban. Ez ihlette a Zöld Nyíl gyermekszemmel kisfilmet, pontosabban szólva Bence, aki a filmben a miskolci villamosról énekel, és teljesen váratlan módon minden átmenet nélkül közölte egyik beszélgetésünk alkalmával: „Márciustól villamospótló autóbuszok közlekednek!” Mint kiderült a nagymamától hallotta a nagy újságot, de nem bánja, mert a VP-ket is szereti.

Ezért született a film, hogy bemutassuk másképp is lehet gondolkodni és érezni a Zöld Nyíllal kapcsolatban. Az ő generációjuk már nem is biztos, hogy fog emlékezni erre az időszakra, amikor az új pálya épült, és még a régi villamosok jártak, de mindenképp érdekes és tanulságos meghallgatni, miért is szeretnek villamossal utazni, miért szép a Selyemréti mintamegálló, vagy éppenséggel miért volt kényelmetlen villamospótló autóbusszal utazni.

Az inspirációt adó Bence indította el a film készítését, ezért vele is szeretnék zárni. Amikor megkérdeztem tőle, hogy mi lesz, ha nagy lesz, teljes természetességgel válaszolta azonnal: „villamosvezető.”

( A film gyermekszereplői:Vaszily Léna, Matusz-Kalász Bence, Hudák Marcell. Köszönet nekik és a szülőknek is a filmben való  közreműködésért. ) 


NÉZZE MEG A VIDEÓT >>>


 


Tavasszal folytatódik a Zöld Nyíl!

boon | 2011.02.26 09:02
Miskolc - Mostanra bizton elmondható, hogy a legtöbb miskolci- különösen a közösségi közlekedést igénybe vevők - ha meghallja a két szót: „Zöld Nyíl”, automatikusan asszociál a villamospálya felújítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában