PR cikk

2010.12.16. 09:57

Ajándékozzon szeretteinek gyógyító fényt!

<p>Kiragadott részletek a Sensolite Fórumából.</p>

"Kedves Fenyő Márta!  Ezúton is szeretném megköszönni Önnek ezt a fantasztikus találmányt. Augusztusban porckorongsérvet diagnosztizáltak nálam, iszonyatos fájdalmakkal, lábra se tudtam állni. 4 hét alatt 10 kezelést vettem igénybe, a gyulladást a Sensolite kezelés teljesen megszüntette, a mozgásom helyreállt és a fájdalmaim elmúltak, a kezelés hatására elkezdhetem a gyógytornát." Noémi (32)

Július elején kerestem fel a városunkban májusban nyílt Sensolite Gyógycentrumot. Panaszaim rendkívül sokrét*ek voltak: gyakori nátha, fül- és orrmelléküreg-, fogínygyulladás, izületi fájdalmak, fáradékonyság, idegesség, hangulatingadozás. Már a kúra elején idegrendszerem, kedélyem nyugodtabb lett, id*járási frontnál terhelhet*ségem megn*tt, fáradékonyságom pedig csökkent. Másfél hónapja tartó hörghurutom elmúlt. Már az 5. kezelés után éjszakai alvásom - altató nélkül - jobb lett. Fogíny és gyökérgyulladásom sokat javult. Bal váll fájdalmam csak ritkán jelentkezik, akkor is sokkal enyhébben, mint annak el*tte és nem kell bevennem gyógyszert. Amit az ismer*sök is észrevettek a hajam és a b*röm szebb, simább lett, m*téti hegem szinte alig látható. Múlt héten 16. kezelés után elvégzett kontroll laborvizsgálat minden eddigieknél jobb eredményt mutatott. Magam részér*l szeretettel ajánlom mindenkinek!" Márta (59) 

Ez csupán két bejegyzés a Sensolite weboldaláról, ahol a páciensek a Fórumon oszthatják meg tapasztalataikat másokkal. Akinek pedig a teljes testfelület kezelésére alkalmas polarizált fény-terápiás ágyat köszönhetjük nem más, mint Fenyő Márta biofizikus. A feltaláló a 80-as évek első felében fejlesztette ki az Evolite, később Bioptron néven világhírűvé vált lámpát.Beszélgetésünk kezdetén azonnal adódik a kérdés, hogy valóban ilyen sok területen alkalmazható eredményesen a Sensolite?

Mindenek előtt szeretném kihangsúlyozni, hogy a Sensolite nem egy csodatévő szerkezet, hanem egy tudományos, orvosi és klinikai kutatásokkal alátámasztott orvosi eszköz. Ennek ellenére rendkívül széles a polarizált fény-terápia felhasználási területe. Amit a kedves Fórumozónk, Márta (59) nevű hölgy a tapasztalatai között felsorolt, azok valóban olyan területek, amelyekre a fényterápiát egyértelműen ajánlani tudjuk. Elsősorban kisgyerekek esetében, de természetesen felnőtteknél is a gyakori nátha, torokfájás, homlok- és arcüreggyulladás, köhögés és fülfájás esetében is hasznos lehet. De ezen kívül minden korosztály személyiségét megnyugtatja és kiegyensúlyozza, egy kicsit energiával tölti fel az enervált és energiahiányos embereket és megnyugtatja a stresszben élő ideges, mindig rohanókat. A Sensolite polarizált fény-terápia hatásának alapját képezi az, hogy harmonizálja a szervezetet. Ez történt ennél a hölgynél is. Ha valakinek például pajzsmirigy-alulműködése van, akkor a Sensolite  fényterápia a normális irányba lendíti a szervezet működését, ugyanakkor bármilyen furcsán is hangzik, ha valakinek pajzsmirigy túlműködése van, akkor is a helyes működés felé tereli a szervezetet. Valóban csak alátámasztani tudjuk sok-sok páciensünk esetével, hogy az alvászavarokban segít a Sensolite, ahogy segít a reumás izületi fájdalmak enyhítésében, sokszor megszüntetésében is. Nagy sikerágazatunk a sebek gyógyítása is! Lényegesen jobban gyógyulnak az alapvetően problémás sebek, például cukorbetegek esetében a lábszárfekélyek. Eddigi hivatkozásaimat kizárólag kedves fórumozó páciensünk megjegyzésére alapoztam, de természetesen léteznek a Sensolite-nak egyéb, nagyon sikeresnek mutatkozó alkalmazási területei is. (Egyébként a műtéti beavatkozások után is, a varratok kiszedést követően egy-két nappal nagyon érdemes elkezdeni a fényterápiát, mert a gyógyuló seb sokkal gyorsabban, probléma mentesebben, ennek köszönhetően sokkal szebben gyógyul. Olyan embereknél, akiknek műtéti hegei keloidosan gyógyulnak – sok nő esetében köldöktől fölfelé a műtéti hegek általában sajnos ilyenek-, a fényterápiával ez is megelőzhető, ha műtét után rövid időn belül elkezdik a heg polarizáltfény-kezelését.

Lassan beköszönt az igazi tél, a hó és vele együtt a téli sportok kedvelőinek nemcsak az öröm, hanem időnként az üröm is

A téli sportok szerelmesei időnként a síelés, snowboardozás, vagy egyéb téli sportok űzése közben sajnos igen gyakran lesérülnek. A ficamok és rándulások mellett gyakran törik a csont, szakad a szalag. Ilyenkor óhatatlanul a szabadságot követően irány a kórház és hetekig gipszben kell élnünk napjainkat. Ezért szeretném most Önöket egy jó hírrel megörvendezetni! A teljes testfelület kezelésére alkalmas polarizált fény-terápiának köszönhetően ezeknek a gipszes napoknak a száma lerövidíthető, mert a Sensolite mind a csontosodás, mind a regeneráció mértékét jelentősen gyorsíthatja. Külön kiemelném a Sensolite fényterápiának azt az előnyét, amikor lekerül a gipsz, és az elvékonyosodott, legyengült izomzat, a sokáig mereven tartott ízületek nehezen nyerik vissza régi mozgásképességüket, erejüket. Ha ebben az időszakban - természetesen a nélkülözhetetlen gyógytorna mellett - rendszeresen használja a polarizált fény-terápiát, a rehabilitációs időszak több héttel lerövidülhet. A szövődmények és az egyéb problémák a fény segítségével bizton kiküszöbölhetők. Aki csodálkozva teszi fel a kérdést, hogy a fénnyel valóban gyógyul-e a csont a gipsz alatt is, annak azt válaszoljuk, hogy igen, hiszen a Senolite fényterápia használatánál keletkező serkentő hatások a vérkeringés segítségével eljutnak a test minden részéhez, minden sejtjéhez és szervéhez, így a gipsz alatti törés helyéhez is, ahol erőteljesen stimulálják, gyorsítják a csontosodást.  

Milyen újabb kutatási eredményekkel rendelkeznek?

Kutatásainknak az a célja, hogy az eddig tapasztalt klinikai eredményeket tudományos kutatási tapasztalatokkal is megerősítsük. Jelen pillanatban több kutatás van folyamatban és még többfajta áll tervezés alatt. Kiváló eredményeket értünk el Dr. Madarasi Anna, a Szent János Kórház Budai Gyermekkórházának osztályvezető főorvosa, pulmonológus szakorvos vizsgálatával. Ő olyan gyerekeket kezelt preventív céllal a Sensolite-tal, akik nagyon sokat voltak kénytelenek nélkülözni gyermektársaikat, nem bírták a közösséget - 3 napig jártak, majd 3 hétig betegeskedtek. Úgynevezett génexpressziós módszerrel vizsgáltuk meg ezeknek a gyerekeknek a lymphocitáit (az immunitásért felelős fehérvérsejtek), amely rendkívül érdekes és fontos eredményeket hozott. A Prof. Dr. Falus András biológus, a SOTE Sejt- és Immunbiológiai Intézetének igazgatója által végzett vizsgálat során teljesen egyértelművé vált, hogy a polarizáltfény-terápiának általános gyulladáscsökkentő hatása van. Ez nem csak a gyulladt légutakra vagy melléküregekre vonatkozik, hanem egyéb gyulladásokra is, amelyek a szervezetben lejátszódhatnak. Ma már tudjuk, hogy ennek köszönhettük például a szép javulásokat a krónikus bélgyulladások esetében is, de ezzel magyarázható az ízületi gyulladásokra gyakorolt áldásos hatásunk is és még számtalan egyéb terület, amely a szervezet gyulladásos folyamataival magyarázható. Ugyanez a génexpressziós vizsgálat azt is kimutatta, hogy a polarizált fénynek allergiás folyamatokra és asztmás betegségekre is jótékony hatása van. Ez a kutatási eredmény támasztotta alá azokat a korábbi tapasztalatinakat, hogy a légzési elégtelenségtől (fulladásos rohamoktól) szenvedő betegeknél a Sensolite fényterápia hatására kivétel nélkül minden esetben javult a légzésfunkció, a betegek sokkal könnyebben és felszabadultabban tudtak lélegezni. Ezekben a betegségekben azért is értünk el jó eredményeket, mert a polarizált fénynek köszönhetően a szervezet vörösvértestei több oxigént tudtak szállítani minden sejtünkhöz, szervünkhöz. Jelen pillanatban folynak más kutatások is, melyeknek eredményei még sajnos nincsenek meg, de reméljük, hogy rövidesen ezek is rendelkezésünkre állnak.  

Ötletet is adhatunk most az olvasóknak az ünnepek közeledtével…

Véleményem szerint ideális karácsonyi ajándék lehet akár egészséges, akár beteg rokonainak, szeretteinek vagy barátainak, ha az ünnep alkalmából fényt viszi az életükbe! A polarizált fénnyel egészséges emberek megőrizhetik egészségüket, a betegeknek megadatik a gyógyulás lehetősége, és ha egyszerűen csak erősebbnek, szellemileg és fizikailag frissebbnek akarja érezni magát valaki, akkor is kiváló ajándék, ha meglepjük a hozzánk közel állókat vagy magunkat a szeretet ünnepén a meleg, egészséget adó, gyógyító fénnyel!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában