Friss hírek

2009.09.29. 19:55

Századvég-Forsense: Fidesz-politikusok a népszerûségi lista élén, sokat javult Bajnai Gordon megítélése

<p>A magyar politikusok megítélése összességében alig változott szeptemberben. A szocialistáké kis mértékben javult a második negyedévhez képest, de õk még így is népszerûtlenek a fideszesekhez képest - derül ki a Századvég-Forsense legfrissebb felmérésébõl, amelynek eredményeit kedden hozták nyilvánosságra. A listát Kósa Lajos (Fidesz) vezeti Sólyom László köztársasági elnök elõtt. Orbán Viktort megelõzte Szili Katalin (MSZP), aki ismét visszakerült a harmadik helyre. A hónap nyertese Bajnai Gordon miniszterelnök, aki 9 pontot javított megítélésén az elmúlt negyedévben, de ezzel is csak a nyolcadik. Az elsõ hét helyen Szili Katalinon kívül nincs is több MSZP-s.</p>

A fideszes politikusok rokonszenvindexe átlagosan 3 ponttal gyengült a szeptemberi felmérésben, a szocialistáké öttel emelkedett, így most átlagosan 6 ponttal jobb az ellenzékiek megítélése, mint a kormánypártiaké.

A listát a debreceni polgármester, Fidesz-alelnök Kósa Lajos vezeti 60 ponttal. Sólyom László indexe 55, a volt házelnök Szili Kataliné 53, Orbán Viktoré 52 pont. A legelutasítottabb politikus Kóka János (SZDSZ) 28 ponttal, akit a nemrégiben SZDSZ-elnökké választott Retkes Attila (32) elõz meg. A népszerûtlenségi lista elsõ helyein van még Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, Demszky Gábor fõpolgármester és a Jobbik két politikusa, Vona Gábor és Morvai Krisztina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!