Póker

2010.02.10. 18:50

PókerSuli 6. rész:Ismerkedés az online pókerrel

<p>Először is ki kell választanunk egy online pókertermet ahol játszani szeretnénk. Ma a világon több száz online pókerterem üzemel...</p>

A legjobb, ha először egy ismertebb, megbízható Top 10-es listás teremben próbálkozunk. Sok kezdőben felmerül a kérdés, hogy vajon mennyire megbízhatóak ezek a termek és nem történik e csalás a termek részéről, hiszen mindent számítógép irányít, vagy az is előfordulhat, hogy talán egy ügyes hackerek ki tudják játszani a rendszert. Ezek tévhitek.
Az online termek nem csalnak, és nem is lehet kijátszani őket. Már azért is elképzelhetetlen, mert ha a legkisebb gyanú árnyékolna is be egy pókertermet, hogy csalnak, vagy csalni lehet a teremben, akkor az egy sok milliárd dolláros üzletet veszélyeztetne. Nem éri meg csalni és nincs is értelme, hiszen a pókertermek előre meghatározott díjat kérnek azért, hogy játszhassunk náluk. Őszintén szólva, nekik teljesen mindegy ki nyer és ki veszít, nekik az a lényeg, hogy minél több elégedett játékosuk legyen.
A pókertermek bevételei  a következőkből tevődik össze, ha például cashgame-et játszunk, akkor amelyik leosztásban játszottunk, és nyertünk, a terem a nyereményünkből pár százalékot levesz. Ezt híják rake-nek. Például egy terem a kassza (pot) minden 1 dollárja után levesz 5 cent (0,05 dollár) jutalékot magának. Ha pedig egy tornára ülünk be ott már a nevezési díj (buy-in) összegéből megtudhatjuk a teremnek szánt jutalék összegét. Például egy teremben 5+0,5 dollár a nevezi díj egy tornára, akkor minden játékos 5 dollárt tesz az össznyereménybe, amit majd a nyertesek között szétosztanak, és 0,5 dollárt adnak a „háznak”, a pókerteremnek a torna rendezéséért. 
Sok terem kínál bónuszokat, plusz pénzeket, amiket megszerezhetünk, ha valódi pénzben játszunk náluk. Kínálnak még úgynevezett freeroll versenyeket, melyek ingyenes versenyek, de valódi pénznyereményért szállnak harcba a játékosok. Ezeket a versenyek gyakorlásra is tökéletesek, mindazonáltal pénz is nyerhetünk, és ezért gyakorlott játékosok is gyakran elindulnak ilyen versenyeken. Sőt vannak olyan több fordulós freeroll versenyek, ahol a győztes nyereménye egy nemzetközi nagy tornára való nevezési díj, plusz teljes ellátás és útiköltség a versenyre.
Ha valódi pénzben szeretnénk játszani, akkor nincs más dolgunk, mint egy devizaszámlát nyitni egy megfelelő bankban. Amerikai dollár számlát érdemes nyitni, mert a legtöbb online pókerterem ezt használja. Euró számla is jó, de a dollárt sokkal több teremben használhatjuk. A dollárszámla mellé kérjünk egy dombornyomott  bankkártyát is. Mindezek előtt nézzünk utána, hogy az adott banktól igényelt kártyával tudunk e kézpénzes tranzakciókat lebonyolítani az interneten. Nagyon sok bank által kiadott kártya jó, de van egy pár bank, aminek a kártyáját nem használhatjuk. Vannak speciális internetes pénzutalással foglalkozó cégek, netbankok, azokat is nyugodtan használhatjuk.
Ha minden a rendelkezésünkre áll, akkor csak követnünk kell az online terem utasításait és már játszhatunk is. 
Tengernyi lehetőség áll előttünk, számtalan fajta és limitű pókerjáték, amiből választhatunk. Mindenki megtalálhatja a saját stílusának, pénztárcájának, kedvének és idejének a megfelelőt.
Te szeretnél online pókerezni? Igen! Regisztrálj a ’ The Great Flop ’-ba!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!