Magyarország

2010.07.10. 16:50

Elindult a Meleg Méltóság Menete

<p>Szombat délután 4 óra után pár perccel elindult a Hősök teréről a Meleg Méltóság Menete Budapesten.</p>

Néhány százan gyűltek össze a Meleg Méltóság Menete felvonuláson. A résztvevők az eddigiektől eltérően nem mennek végig az Andrássy úton, hanem az Oktogonnál visszafordulnak. A helyszínre érkezett nem sokkal az indulás előtt Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és felesége, valamint más szocialista politikusok: Molnár Csaba, Vadai Ágnes és Szabó Zoltán.

A menet azért fordul vissza az Oktogonnál, mert a rendőrség ezen a szakaszon tud kordonokat biztosítani az Andrássy úton. A menet indulása előtt néhányan felszólaltak. A külföldi szónokok elsősorban azért jöttek, hogy átadják külföldi társaik és szimpatizánsaik üdvözletét.

Indulás előtt nem sokkal megjelent a helyszínen több szocialista politikus. Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnököt a kordonon kívülről többen bekiabálásokkal fogadták. A rendezvényre sokan szivárványos zászlóval, transzparensekkel érkeztek, de olyan is akadt, aki színes lufikat, dobokat és pompomokat hozott magával.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!