Friss hírek

2006.12.15. 15:22

A KDNP februárra tolná a kórházfejlesztési törvény zárószavazását

<p>A KDNP azt kéri a kormánytól, hogy halasszák februárra a kórházfejlesztési törvény zárószavazását. Még mindig nem készítették el ugyanis azt a kapacitáslistát, amelyből kiderülhet, mely intézmények jövője a legbizonytalanabb. Az egészségügyi miniszter korábban december 15-ére ígérte ezt a felsorolást, de az egészségügyi bizottság csütörtöki ülésén már január 8-i dátumról beszélt.</p>

A parlament a tervek szerint hétfőn szavaz az egészségügyi ellátórendszer fejlesztéséről szóló törvényjavaslatról. A módosító indítványokról hétfőn döntöttek: ezeknek köszönhetően az eredetileg tervezett 31 helyett várhatóan 39 kiemelt kórház lesz itthon, ezek jövője biztos.

Egyes hírek szerint 35 kórházat fenyeget bezárás vagy komoly leépítés a jelenlegi állás szerint, biztosat azonban senki sem tud, ezért várták sokan a listát. "Nem lehet bekötött szemmel szavazni", a KDNP ezért kéri, hogy tolják el a zárószavazás időpontját februárra - tudta meg a Független Hírügynökség Soltész Miklóstól, a párt országgyűlési képviselőjétől.

A szavazás elhalasztásáról a kormánynek kell döntenie. Ha mégis hétfőn lesz a zárószavazás, a Fidesz-KDNP megtartja korábbi ígéretét, és név szerinti voksolást kér.

Soltész Miklós elmondta még: a zárószavazás előtt kísérletet tesznek arra, hogy a svábhegyi gyermek- és tüdőgyógyintézet bekerüljön a súlyponti kórházak közé. A KDNP módosító indítványt nyújt be, amelyről akkor szavazhat a Ház, ha ehhez az alkotmányügyi bizottság is hozzájárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!