Ingyen utazás forgalmival, nosztalgia járatok és a kihagyhatatlan buszhúzó verseny az autómentes napon, szeptember 22-én Miskolcon

Akt.:
Ingyen utazás forgalmival, nosztalgia járatok és a kihagyhatatlan buszhúzó verseny az autómentes napon, szeptember 22-én Miskolcon
Ingyen utazás forgalmival, nosztalgia járatok és a kihagyhatatlan buszhúzó verseny az autómentes napon, szeptember 22-én Miskolcon
Miskolc – Az Európai Mobilitási Hét Miskolcon megszervezett egy hetes kampánya szeptember 22-én, pénteken éri el a csúcspontját az Európai Autómentes Nap megrendezésével.

Pénteken díjmentes az utazás forgalmi engedéllyel

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. minden busz- és villamosjáratán ingyenes utazást biztosít az érvényes forgalmi engedéllyel rendelkezők és családtagjaik számára úgy, hogy egy utazás során legfeljebb 2 felnőtt és 3 gyermek utazhat ingyen az érvényes forgalmi engedély felmutatásával.

Közlekednek a nosztalgia- és veterán járatok

Az autómentes napon az MVK Zrt. közlekedteti két nosztalgiajáratát: az Ikarus 620-as autóbuszt, illetve az SGP villamost. A nosztalgiajárműveket érvényes utazási okmányokkal, illetve forgalmi engedéllyel lehet igénybe venni pénteken, külön menetrend alapján.

A járatok közlekedése:

  • Az SGP villamos 2-es villamosként Tiszai pályaudvar és a Vasgyár között az alábbi indulási időpontok szerint:
    • Tiszai pályaudvarról: 12:45, 13:38, 14:44, 15:40, 16:35.
    • a Vasgyárból: 13:09, 14:03, 15:09, 16:05, 17:05.
  • Ikarus 620-as autóbusz 12-es járatként Repülőtér és az Egyetemváros között az alábbi indulási időpontok szerint:
    • Repülőtérről indul: 10:00, 11:20, 12:40, 14:10, 15:40.
    • Egyetemvárosból indul: 10:30, 11:50, 13:10, 14:40, 16:10.

Buszhúzó verseny

Várnak minden kedves érdeklődőt szeptember 22-én a Városház téren!

automentes-nap-a-varoshazteren07-st

Autósoknak fontos információ, hogy a rendezvény miatt lezárják a Bartók Béla teret, illetve a Hunyadi utcát a Városház tér és a Dayka Gábor utca közötti szakaszon. 10:30-tól 14:00 óráig az általános- és középiskolások, 14:00 és 15:00 óra között a felnőtt csapatok versenyezhetnek a „leggyorsabb buszhúzó csapat” címért.

Forgalomlassítás

Még mindig 22-én, pénteken futóverseny és critical mass kerékpáros felvonulás miatt is számítani kell forgalomkorlátozásokra. Ezért, aki teheti, ezen a napon tényleg hagyja otthon az autót és utazzon forgalmijával az MVK járatain.

09:00-10:00 óra között: iskolások futóversenye

A Városház tér – Kis-Hunyad utca – Hunyadi utca – Városház tér útvonalon iskolások számára rendeznek futóversenyt. A rendezvény miatt néhány 11-es és 34-es autóbusznál, illetve a villamosok közlekedésében pár perces forgalomlassításra kell számítani.

automentes-nap-a-varoshazteren08-st

17:00-18:30 között: Critical Mass

A felvonulás útvonala:

Indulás a sportcsarnok elől — Görgey u. — Csabai kapu — Miskolctapolcai út — Csermőkei út — Egyetem út (körbekerékpározva, a főépületnél EMELÉS) – Gyermekváros – Gyermekvárostól a Miskolctapolcai útra vezető névtelen út — Miskolctapolcai út — Csabai kapu — Görgey u. (a sportcsarnok előtt EMELÉS) – Mindszent tér — Papszer — Kálvin János u. — Szent István tér/Városház tér (EMELÉS).

A Critical Mass kerékpáros felvonulás útvonalát érintő autóbuszok közlekedésében – illetve 18:30 körül, a célba érkezéskor a villamosközlekedésben – néhány perces késésre kell számítani. A felvonuló kerékpárosokat elöl és hátul rendőrségi autó kíséri.

Forgalmival az erdei vasutakon

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. ismét csatlakozik a Mobilitási Hét és az Autómentes Nap programjaihoz. 2017. szeptember 22-én, pénteken az erdőgazdaság által üzemeltetett Lillafüredi és a Pálházi Állami Erdei Vasút járatain a gépjármű forgalmi engedélyt felmutató utasok 300 forintos napijegy váltása mellett korlátlanul utazhatnak.

Miskolcról 9.30-kor, 11.30-kor és 14.00 órakor indulnak a vonatok, Pálházáról pedig 8.30-kor, 12.00 és 15.30-kor.

Forrás: mvkzrt.hu | eszakerdo.hu.


Bringás reggeli a Centrumnál
Miskolc - Szerdán bringás reggelivel várták az érdeklődőket a Centrum előtti téren: a szervezők a miskolci Bosch gyárak voltak, a kerékpáros programokról a KME és a Diósgyőri Bringa Szerviz gondoskodott. – Ez már a harmadik alkalom, amikor a Boschsal közösen tartjuk a reggelit ezen a helyszínen –...

Mobilitási nap Diósgyőrben
Miskolc - Diósgyőr sem maradt mobilitás napi programok nélkül, a Factory és a Zöld Kapcsolat Egyesület Dél-Kiliánba, az Otthon Étterem melletti parkolóba várta az érdeklődőket kedd délután. A program részeként többek között Kidical Mass indult a Diósgyőri várig a Kerékpáros Miskolc Egyesület szer...

A felső-majláthi megállóból indultak a futam résztvevői
Miskolc - A miskolci eljutási versenyt a kerékpár nyerte, a busz csak sereghajtó lett. Egy percet rontott tavalyi eredményén a kerékpár, de még így is az első helyet sikerült megszereznie a járművek versenyében hétfőn kora reggel. Az Európai Mobilitás Hét keretében ugyanis megrendezték Miskolcon ...

Szirmabesenyő - Az Európai Mobilitási Hét keretében a Szirmay-kastély előtt sok-sok programmal várták a helyieket. Aztán kerékpáros körtúrára indultak a vállalkozó szelleműek hat szomszédos településen át. A munka miatt többet járok autóval." Veres András – Az idén már harmadszor csatlakoztunk ...Pálháza.
BOON.HU


hirdetés