Rács mögött a borsodi fatolvajok

Akt.:
Rács mögött a borsodi fatolvajok
Ózd, Sáta – A fűtési szezon még távolinak tűnik, de vannak akik szeretnek felkészülni a télre és időben elkezdik a téli tüzelő összegyűjtését. Teszik ezt annak ellenére is, hogy sem erdő-, sem pedig fatulajdonnal nem rendelkeznek, így pedig a tüzelőgyűjtés egyszerűen lopásnak tekintendő…

Augusztus 18-án, a koradélutáni órákban egy sátai férfit értek tetten a rendőrök, aki 0,5 m3 cserfát tulajdonított el az egyik helyi erdőből, amivel a sértettnek 8.125,- Ft anyagi kárt okozott. Ellene szabálysértési feljelentést tettek, illetve a fa is lefoglalásra került.

Az esetből nem tanult az alkalmi fatolvaj, hiszen másnap, augusztus 19-én újra falopáson érték tetten, ekkor már segéderőként a fiát is igénybe vette a 0,8 m3 cserfa eltulajdonításához, amivel a sértettnek 13.000,- Ft anyagi kárt okoztak.

A fatolvajokat a rendőrök az Ózdi Rendőrkapitányságra előállították, majd szabálysértési őrizetbe vételükre is sor került. Az ügyben lefolytatott gyorsított eljárás eredményeként a bíróság 4-4 napi elzárást szabott ki a két illegális fakitermelővel szemben.

– Az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda –Ózd.
BOON.HU


hirdetés