Balesetet szenvedett cica életét mentették meg Farkaslyukon

Akt.:
A rendőröktől kapott segítséget a sérült állat
A rendőröktől kapott segítséget a sérült állat - © Fotó: police.hu
Farkaslyuk – Egy elkeseredett asszony kért segítséget a rendőrségtől Farkaslyukon.

A 77 éves nő a segélyhívó számot hívta és sírva kérte a rendőröket, hogy bár tudja, nem rendőrségi ügy, de segítsenek. A Farkaslyukon élő idős asszony szomszédjai halálát követően ő fogadta be árván maradt házi kedvencüket, hogy az állatnak – szűkös anyagi lehetőségei ellenére is – otthont biztosítson, azonban a cica előző nap sérülten jött haza, azóta csak fekszik, de nem teheti meg, hogy állatorvoshoz vigye.

Orvoshoz vitték

Az egyenruhások a szemmel láthatóan állkapocs-sérült állat miatt kapcsolatba léptek a Hermann Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédelmi Egyesület Ózdi Állatmenhelyének vezetőjével, aki kérte őket, hogy további ellátása miatt a macskát vigyék el egy közeli állatorvosi rendelőbe.

cica2

Nem szokta a rendőrség a rendőri jelentések szövegét nyilvánosságra hozni, de most kivételt tettek, így ebből idézünk: „Ekkor az állat biztonságos mozgatása érdekében a bejelentőtől elkértem egy használaton kívüli műanyag hűtődobozt, amit először kibéleltem puha hulladék ruhaneművel. Ezután óvatosan, hogy minél kisebb fájdalmat okozzak neki, felemeltem a sérült állatot, majd elhelyeztem a ládában. A ládára a biztonságos szállítás miatt rátettem a fedelét is, de arra vigyáztam, hogy maradjon egy kis rés, amin a cica friss levegőhöz juthatott.”

Hiszen Antoine de Saint-Exupéry óta tudjuk mindannyian „Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.”

ÉMÓzd.
BOON.HU


hirdetés