Ózd hírei

2019.03.06. 11:08

Korlátozások a Hétesi hídon

Ózd - Ózdon, az egykori törzsgyár közelében található Hétesi hidat még az 1960-as évek elején építették.

Ózd - Ózdon, az egykori törzsgyár közelében található Hétesi hidat még az 1960-as évek elején építették.

A Budapesti Műszaki Egyetem szakértői felül­vizsgálták Ózdon a Hétesi híd statikai állapotát, mely során megállapították: a bale­set­veszély elkerülése és a jelenlegi állagmegóvás ér­dekében a városnak különböző kor­látozásokat, szigo­rításokat kell bevezetnie. Ezek az intéz­kedések ettől a héttől kezdve érvénybe is léptek.

Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője elmondta: 3,5 tonnás súlykorlátozás lépett életbe az átkelőn, illetve a személyautók forgalmát egy sávra szűkítették. A Gyár út felől az úttest jobb oldala lesz használható, amit az ÓVI közlekedési táblák kihelyezésével is jelez az autósok számára.

Ne rutinból

Dubovinszky László ugyanakkor mindenkit arra kér, hogy ne rutinból, hanem az új körülményekhez igazodva közlekedjen a környéken.

Ózdon, az egykori törzsgyár közelében található Hétesi hidat még az 1960-as évek elején építették, azóta számottevő felújítás nem történt, így az építmény állaga erősen leromlott.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!